Foto:privatna arhiva

Jak grad, praćen kišom i olujnim vetrom pogodio je sela Viljuša i Banjica nedaleko od Čačka.

Prema rečima Mikete Pavića iz Viljuše, grad veličine lešnika najviše je pogodio voćne vrste jer je ovo, pretežno, voćarski kraj.

„Najviše su stradale jagode, maline, trešnje i jabuke , a grad je padao deset minuta. Teško je kada imamo „fabriku na otvorenom“ i stalno moramo u ovim mesecima da gledamo u nebo“, rekao je za Nova.rs ovaj meštanin.

Foto:privatna arhiva

Pavić kaže da uzgajivači, mahom, nemaju protivgradnu mrežu, a nijedna raketa nije ispaljena jer nisu dobili komandu od Centra koji se nalazi u Užicu. Marija Borović, koja je protivgradni strelac je ogorčena zbog toga jer joj je rečeno da je oblak nizak, te da nema efekta da se ispaljuju rakete. Saša Đorđević, koji ima veliki zasad jabuka u Banjici kaže da od ovog voća nema ništa.

Foto:privatna arhiva

„Mučimo se tokom cele godine. Primenjujemo sve agrotehničke mere i ništa. Ovo je bruka i sramota. U Banjici je padao sitan grad, ali je to trajalo dugo i voće nam je uništeno „, kaže za Nova.rs. Inače meštani ovih sela su ogorčeni i najverovatnije će podneti tužbe za naknadu pretrpljene štete.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare