Novi Sad kovid bolnica
Kovid bolnica u Novom Sadu Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

 Krizni štab za vanredne situacije u Jagodini ocenio je danas da je epidemiološka situacija u tom gradu ozbiljna i uputio apel roditeljima da odlože dečja slavlja, kao i da se vakcinišu zaposleni u zdravstvu, prosveti, vrtićima, javnim preduzećima, javnom prevozu, privredi i medijima.

Na sednici Kriznog štaba u proširenom sastavu apelovano je da roditelji odlože sva dečija slavlja, od rođendana do proslave punoletstva, kao i da roditelji i prosvetni radnici utiči na decu da ne organizuju privatne žurke.

U saopštenju Gradske uprave, navodi se da će JKP ““Standard““ iz Jagodine nastaviti sa prskanjem ulica, stambenih objekata i javnih površina hipohloritom u cilju sprečavanja širenja čestica korona virusa.

Takođe, svi se pozivaju da poštuju postojeće epidemiološke mere, nošenje zaštitnih maski i držanje fizičke distance.

Krizni štab je konstatovao da se postojeći trend povećanja inficiranih, hospitalizovanih i preminulih od korona virusa na teritoriji Jagodine može zaustaviti samo vakcinisanjem i poštovanjem mera propisanih odlukama Kriznog štaba Republike Srbije.

Direktori zdravstvenih ustanova i lekari iz kovid odelenja u Jagodini pozvali su građane da se vakcinišu ističući da se jedino tako može smanjiti pritisak na kovid ambulantu i kovid odelenja u Jagodini.

Sednici Kriznog štaba u Skupštini grada prisustvovalo je rukovodstvo grada Jagodine, direktori osnovnih i srednjih škola, vrtića, direktori Opšte bolnice, Doma zdravlja, lekari iz kovid odelenja, predstavnici Policijske uprave u Jagodini, Bezbednosno informativne agencije u Jagodini, direktori javnih preduzeća, predstavnici privrede, Crvenog krsta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare