Zoran Gojković. Sednica kriznog štaba, krizni štab, sednica, sastanak, zasedanje
Zoran Gojković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da je trenutno bitnije pratiti koliki je broj hospitalizovanih osoba od korone, odnosno koliko je opterećen zdravstveni sistem, nego koliko je zaraženih. On je ponovio da će se svi zaraziti koronavirusom, ali da vakcinisani neće završiti na respiratoru.

„Imamo drugačiju kliničku sliku od prošle godine, sad su, umesto starijih, mladji u bolnicama, jer su se stariji vakcinisani“, rekao je on za TV Pink.

Gojković je ponovo istakao da će se „svi zaraziti“ koronom tokom narednog perioda, ali neće svi oboleti, odnosno neće imati teži oblik bolesti.

On je apelovao na građane Srbije da se vakcinišu, jer vakcina sprečava teške forme bolesti. Prema njegovim rečima, vakcinisani neće „završiti na respiratoru“, jer njihov organizam već proizvodi antitela.

„Korona je jako opasna bolest, jer oboleli prva tri dana nemaju velike simptome, ali su zato sedmi dan spremni za intenzivnu negu“, objasnio je Gojković.

Takođe je rekao da je Klinički centar Vojvodine sada „rasterećen“ zbog novootvorene Kovid bolnice u Novom Sadu.

„U kovid bolnici je sada 122 pacijenta, a u narednim danima će se prebaciti i kovid pacijenti iz ostalih bolnica u Vojvodini“, rekao je Gojković.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)