Jadranka čeka i ne veruje Vučiću za vantelesnu: Ne smem da se radujem

Društvo 14. jul 202210:30 > 11:17
Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će Vlada danas usvojiti odluku kojom će starosna granica za veštačku oplodnju o trošku države biti podignuta sa 43 na 45 godine. Ovo je najavljivano još pre dve godine, ali do sada ništa nije učinjeno.

Jadranka Sekerić, koja se bori sa vremenom i administracijom da bi postala roditelj budući da će za sedam dana napuniti 45 godina, kaže da je ovakva odluka ne raduje mnogo jer je poučena dosadašnjim iskustvom.

„Ovakve odluke učinile su da protestujem i Vladi iskažem svoje zahteve, odnosno izvršim pritisak da se odluka stavi na snagu koja je doneta još pred izbore. Komisije nisu mogle da rade, ni sada ne mogu da rade jer čekamo da se odluka usvoji. Dobar je osećaj kada smo čuli ovu vest, ali poučeni iskustvom ne mogu da se radujem mnogo“, rekla je Jadranka u emisiji „Probudi se“ na Nova S televiziji.

Ona naglašava da je bila odlična šansa za vantelesnu oplodnju od marta do njenog rođendana, ali dodaje da joj niko ne daje odgovor.

"Obraćali smo se udruženjima, ali ni oni ljudi nisu imali odgovor. To je bio razlog zbog sam izašla da protestujem u ime svih kako bi se odluka donela što pre", kazala je ona.

Sekerić je istakla da kada se govori o životu, ne može da se govori o procentima.

"Na mom primeru videla sam da sve šanse koje su mi davali ne znače ništa. Već sam jednom otpisivana kao neko ko ne može da prođe kroz ovaj proces vantelesne oplodnje, a na kraju smo ja i još jedna takvog zdravstenog stanja završile celokupan proces. Moja borba je da se lekarima daju široka ovlašćenja, da sa svakom ženom pojedinačno mogu da rade", rekla je Jadranka.

Podsetimo, Jadranka 22. jula puni 45 godina, a simbolično je u ponedeljak predala zahtev Vladi da se granica pomeri sa 43 na 45 godina.

"Državo, sram te bilo! Zašto nam zdravstvene vlasti, predsednik, premijerka i svi nadležni, uskraćuju tu jednu šansu koju imamo da dobijemo decu, a onda u javnim obraćanjima neumorno ponavljaju kako nam bez dece nema budućnosti”, pa sram vas bre bilo! Nama vreme ističe jer vi nećete da potpišete jedan papir, koji će, mislite, mnogo da vas košta, iako smo sve to mi odavno platile“, besno i kroz suze govorila je za Nova.rs u ranijoj izjavi Jadranka Sekarić iz Beograda, koja 22. jula puni 45 godina.

Bonus video: Lekari ne preporučuju nameštanje atlasa 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar