Foto: N1

Kuća na Senjaku biznismena Miće Jovanovića poznatijeg kao Mića Megatrend, zaplenjena je jutros u 10 časova, potvrdio je on za naš portal. Jovanović navodi da taj "kućerak od 178 kvadrata" zapravo nije njegov, nego je parcela na kojoj se kuća nalazi u njegovom vlasništvu. S druge strane, kuća je u vlasništvu Evroazijskog centra za strateški menadžment.

Jovanović objašnjava da mu je kuća na Senjaku oduzeta jer ima određena dugovanja prema bivšoj ženi.

„Pošto nisu mogli da uzmu veliku kuću, uzeli su kuću u dvorištu koja ne pripada meni nego Evroazijskom centru za strateški menadžment. Prodata je 15. aprila 2009. godine. Ja sam četiri puta odbranio kuću, postoje četiri prijave protiv izvršitelja i ostalih učesnika te kriminalne radnje. Posle moje četvrte odbrane, ušli su u taj kućerak. I nije me briga jer mi ta kućica ne služi ničemu, samo mi smeta način, kriminal i nereakcija državnih organa koji treba da kažu da javni izvršitelji ne smeju to da rade, ne mogu surovo da otimaju nešto što nije moje. Smeta mi samo što se nalazi na mojoj parceli, ništa drugo“, ističe on.

Dodaje da njegova bivša supruga otima nekome drugom tu kuću, a ne njemu. Dodaje da je podneo tužbu protiv bivše supruge.

PROČITAJTE JOŠ:

„Podneo sam krivičnu prijavu protiv izvršitelja, ali i moje bivše supruge Milice Đorđević jer su oteli nešto što nije moje. Neće se ovako završiti jer nije po zakonu. Kućerak je prodat, plaćen je porez, ali greškom katastra nije uknjiženo. Žao mi je, jer tu kuću i dalje zovem Mrkina kuća, tu smo, dok je on živeo, provodili divne dane. Sada su moja bivša žena, njen advokat i izvršitelj napali drugu kuću u Braće Jugovića, koju sam prodao jednom bračnom paru, lekarima, još 2005. godine. Sada mi traže i to. Meni ostaje samo vapaj državi da mi pomogne“,  navodi on.

Foto: Goran Srdanov

Jovanović je nedavno za Blic pričao na ovu temu dok još nije došlo do izvršenja.

„Milica Đorđević je na osnovnu jednog dokumenta koji sam ja potpisao, bio sam malo više ucenjen u stilu – ako hoćeš brz razvod potpiši ovo i završavamo. Ja u to vreme zaljubljen u ovu aktuelnu Anu sa kojom opet isto imam probleme, rešim i potpišem da je obavezujući na tih 800.000 evra misleći da ona to nikada neće da potražuje. E šta se dešava posle, dešava se to da ona ulazi u vezu posle pete godine sa nekim sitnim kriminalcem koji ima krivične prijave od falsifikovanja dokumenata do oružane pljačke, koji je sada u bekstvu i ona je verovatno nagovorio da potražuje ovih 800.000 koje joj ne pripadaju jer sam ja njoj neposredno pre toga kupio stan divan na Dedinju od 200 kvadrata koji vredi milion“.

Navodi da je Milica pod nagovorom svog dečka ušla u priču koja je potpuno van zakona.

PROČITAJTE JOŠ:

„To što potražuje ne posedujem ja nego Evroazijski centar za strateški menadžment, čiji je vlasnik jedan poznatiji čovek. Evroazijski centar sam ja prodao tom čoveku, zajedno sa tom kućom, tačno pre 13 ili 14 godina (pokazuje dokument). U sudu overen i vidi se da je plaćen porez. Javna licitacija je trebala da bude, ali do nje nije došlo jer su videli da ulaze u ozbiljan kriminal“.

Ispričao je da ona može „svašta da uradi“.

„Možda nije pristojno ali moram da napomenem da porodica mnogo znači, Milica je odrasla u jednoj lošoj sredini. Kada sam počeo da se viđam sa njom nije radila majka, brat, ona. Zaposlio sam i majku i brata, iškolovao na pilotskoj akademiji u Vršcu, kupio mu golfa da ne pričam šta sam sve radio. Ali ako vi gledate da vam se u kući događa kriminal kada tad morate da idete istim putem. Tako da mene ne bi čudilo da napravi drugu ujdurmu da se domogne nečeg drugog, ali mislim da u ovom trenutku to nije moguće jer ako se nekim čudom ovo aktivira zaprećena je jako duga kazna zatvora i za klijenta i za izvršitelja“, kaže on.

BONUS VIDEO: Meštanima Zaječara koji se bune protiv nove trafostanice stižu tužbe i pretnje izvršiteljima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare