Iz Gerontološkog centra u Nišu evakuisano svih 144 zaraženih

Društvo 13. apr. 202020:02
Podeli:
Foto;Shutterstock

Svih 140 korisnika i četvoro zaposlenih iz Gerontološkog centra u Nišu, koji su inficirani virusom korona, evakuisani su i smešteni u Niškom Kliničkom centru.

Medicinski radnici u zaštitnim odelima su sva starija lica, koja su na testiranju označena pozitivno na korona virus, sanitetskim vozilima prevezli danas popodne, od oko 16.30, do Kliničkog centra u Nišu.

Niška policija je izdala saopštenje u kojem navodi da je priveden direktor Gerontološkog centra M.S. i da mu je određen pritvor od 48 sati.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rečeno je da je, suprotno zabrani, štićenicima Gerontološkog centra u Nišu bio dozvoljen izlazak, da su primali posete i da su kod nekih prikrivani simptomi, koji bi mogli da ukazuju na infekciju Kovida 19.

Nakon evakuacije zaraženih, Gerontološki centar u Nišu stavljen je u izolaciju.

Prema rečima doktora Branislava Tiodorovića, člana Kriznog štaba Vlade Srbije i epidemiologa, u zgradi Gerontološkog centra se nalazi 77 zaposlenih i jedan broj štićenika kod kojih je test pokazao da nisu zaraženi korona virusom.

„Za sada je kod štićenika Gerontološkog centra Niš prisutna laka klinička slika, ali to su stariji ljudi koji imaju i prateće bolesti, pa je čitava situacija izuzetno teška i ozbiljna. U toku je bitka za njihove živote, moramo da smanjimo rizik da ne dođe do najstrašnijeg rezultata”, rekao je Tiodorović na konferenciji za novinare u Palati Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram