Željko Ranilović Foto: N1

Nakon nedavnog štrajka glađu i nakon toga i hospitalizacije, jedan od zahteva Željka Ranilovića, doktora iz DZ Zemun, koji je krajem novembra 13 dana štrajkovao glađu, ispunjen je.

„Na konkursu za specijalizacije, raspisanom 25.1.2022. godine, rezultati konkursa objavljeni su na sajtu Doma zdravlja Zemun. Na ovom konkursu sam dobio željenu specijalizaciju iz interne medicine. Komisija i stručni savet ustanove, ovog puta su bez ijedne jedine nepravilnosti bodovali kandidate, poštujući ranije definisane objektivne kriterijume, prosečnu ocenu sa fakulteta, ostvareni radni staž u struci i dužinu studiranja, čime sam kao prvoplasirani kandidat od 13 prijavljenih dobio svoju specijalizaciju, koja mi je na prošlom konkursu najbrutalnije oteta, kada je konkurs i poništen“, rekao je Ranilović za N1.

Sada je, kako kaže, u toku zakonski rok od 15 radnih dana za eventualne žalbe, koje ne očekujemo, s obzirom da kandidati mogu da se žale jedino na to što imaju niži prosek, što su produžili studiranje ili nemaju dovoljno staža, što ne može biti krivica ustanove.

„VD direktora je i dalje Aleksandra Cvetković“, navodi Željko Ranilović.

Nedavno su predstavnici Novog sindikata DZ Zemun, kao i deo zaposlenih, podneli krivičnu prijavu protiv aktuelne v.d direktorke DZ Zemun Aleksandre Cvetković. Među zahtevima doktora i zaposlenih bila je i isplata zaostalih kovid dodataka.

BONUS VIDEO: Lekari kao izborni aduti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar