dr Željko Ranilović
dr Željko Ranilović Foto: N1

Doktor u Domu zdravlja Zemun Željko Ranilović započeo je štrajk glađu zbog, kako je naveo, maltretiranja na poslu i mobinga koje trpi godinama od strane v.d. direktorke Doma zdravlja Aleksandre Cvetković.

Za televiziju N1 potrvrdio je da je nakon završetka radnog vremena, u petak od 14:30 u štrajku glađu dok se v.d. direktorka ne povuče sa svoje pozicije.

„Ova odluka usledila je posle četiri godine raznih vrsta mobinga od strane vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Zemun. Prvo je nameštena specijalizacija, gde sam ja konkurisao na specijlizaciju iz interne medicine kao kandidat sa ubedljivo najvećim brojem bodova, pre odluke komisije, koju ona sastavlja i gde su mi najbrutalnije oduzeti bodovi“, rekao je Ranilović.

On je kazao da je zaposlen u Službi za kućno lečenje, za koju kaže da je dobila za načelnicu doktorku koja nikada nije radila u Domu zdravlja Zemun, ni u zdravstvu, već kao stručni savetnik za farmaceutske kuće.

„Vršilac dužnosti Doma zdravlja Zemun Aleksandra Cvetković funkcioniše po principu da čim joj nešto ne odgovara kazne su premeštanje, a ukoliko odete na bolovanje i tada možete očekivati premeštanje. Takođe, kršila je zakon tako što je bespravno otvarala moj karton iako ona nije moj izabrani lekar. Na kraju je pokrenut disciplinski postupak protiv mene zbog nekog događaja koji se dogodio pre više od mesec dana“ rekao je za televiziju N1 Željko Ranilović.

U ovoj borbi, tvrdi Ranilović, nije sam. Ima podršku nekolicine kolega kao i predsednika sindikata čiji je član. Predsednica sindikata je potvrdila Ranilovićevu priču za N1.

„To je sve istina, ništa nije izmišljeno. Strašno je šta ona radi, to su sve poltroni, njeni ljubimci. Ko joj se sviđa dobro prolazi, ko ima svoje mišljenje ne sviđa joj se, čim se neko suprotstavi to je odmah slanje u Batajnicu, u Surčin. Pritom, organizacija u Domu zdravlja je katastrofalna, nemamo spremačice, nemamo osnovna sredstva za rad. Ona nema nikakvu komunikaciju ni sa zaposlenima ni sa sindikatimama, ta žena nikada nije sišla da vidi gde ti ljudi rade, šta rade. Ne znam, tri sata bih mogla da vam pričam.“ rekla je za N1 Vukica Stanković iz Novog sindikata Dom zdravlja Zemun.

Ispred doma zdravlja ekipa N1 zatekla je jedan policijski automobil, jer je, prema rečima Ranilovića, direktorka pozvala policiju nakon njegovog izlaganja ispred.

N1 je uputio pitanja Domu zdravlja i v.d. direktorki, ali nikakvi odgovori nisu stigli do objavljivanja ove vesti.

BONUS VIDEO: Izjave iz Kovid ambulante u Zemunu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar