Foto: Printscreen/YouTube/Pancevo RTV

Nataša Zečević smenjena je sa mesta direktorke Tehničke škole "23. maj" u Pančevu. Kako tvrdi, jedini razlog za to da je ministar Mladen Šarčević smakne sa ove funkcije na kojoj je bila šest i po godine je njen politički angažman i članstvo u Stranci slobode i pravde. U razgovoru za naš portal, ova profesorka, koja je rešila da ne žrtvuje svoja lična ubeđenja, tvrdi da njeno učešće u politici ničim nije remetilo njen rad i da je škola bila izuzetno uspešna tokom njenog direktorovanja.

„Svi direktori su članovi SNS, ne znam zašto je problem da ja budem član neke stranke?“, pita se ova profesorka.

Objašnjava nam i šta su njeni lični porivi.

„Moj motiv je da ličnim primerom pokažem da, iako je strašno, nemamo čega da se plašimo i nemamo šta da izgubimo“, poručuje ova profesorka sa kičmom.

Kaže da ministar Šarčević sigurno ima uvid u njen rad i rezultate tokom šest i po godina, pa je jedini motiv za smenjivanje mogao da bude njen ulazak u politiku i to opozicionu.

Mladen Sarcevic
Mladen Šarčević Foto:Vesna Lalić

„Svi moji problemi počinju od trenutka kada sam javno istupila i postala član Stranke slobode i pravde i prihvatila da vodim odbor u Pančevu. Prvih pet godina mandata nismo imali nikakvih prijava, ni roditelja ni učenika, ni anonimnih prijava. Anonimne prijave su počele da stižu u poslednjih godinu i po dana, od kako je osnovan odbor SSP u Pančevu. Bilo je mnogo prijava, ne znam tačno ni broj“, priča nam kako je došlo do toga da bude smenjena.

Sve prijave su, tvrdi profesorka Zečević, bile čudne i nisu bile dovoljno konkretne. Veruje da ne potiču niti od kolega, niti od roditelja, već iz redova Srpske napredne stranke.

Nakon odluke o tome da više ne bude direktorka ona će nastaviti da predaje u školi, a najavljuje i da će se verovatno žaliti Upravnom sudu na odluku o njenom smenjivanju. Ipak, ne gaju nadu da će je bilo ko vratiti na čelo škole, tome se ne nada ni u slučaju da umesto Mladena Šarčevića bude postavljen neki novi ministar.

Zečević ističe da je zadovoljna svojim učinkom na mestu direktora. Podseća da je Tehnička škola „23. maj“ bila i učesnik brojnih projekata pod pokroviteljstvom UNICEF-a i EU. Za realizaciju, tih ozbiljnih projekata škola je birana mešu dvadesetak škola u Srbiji.

„Na eksternoj evaluaciji škola je dobila ocenu četiri, a to je naveća ocena koja može da se dobije prilikom takve procene. I iz oblasti rukovođenja ja sam dobila ocenu četiri“, napominje profesorka.

Uverava nas da njen politički angažman nije uticao na vođenje škole i da politiku  nikada nije pominjala na radnom mestu. Kaže da se ne kaje zbog toga što je postala član SSP.

„Za mene to nije bavljenje politikom, već borba za bolji život“, kaže profesorka Zečević.

Otkriva nam i koji je njen lični moto, a možda bi svi trebalo da ga ponavljamo kao mantru. „Mogu da neću“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare