"Moj sin redovno dobija pretnje smrću anonimnim porukama, a posebno nekih 20 dana neposredno pred Prajd. Te iste pretnje dobijam i ja", reči su majke čiji je sin gej, a koja se večeras uživo uključila u emisiju Utisak nedelje u kojoj je tema bila nedavno organizovani Evroprajd.

„Moj sin je gej i ja ne znam kakav problem s tim ima bilo ko u Srbiji, jer najveći problem i sučeljavanje s tim imaju ta deca“, rekla je ova gospođa.

Ona je zatim objasnila da se LGBT osobe još u školskom dvorištu suočavaju sa izazovima, a kasnije i kroz institucije na poslu.

„Recimo, moj sin je decentan, edukovan vrlo, elokventan, fantastično radi svoj posao i ne može niko od pretpostavljenih na poslu da mu tu nađe nikakvu zamerku. Ali mogu da mu nađu, i to su najčešće žene, majke, što je strašno, jer vide isfeminizirani pokret“, objasnila je ona i dodala:

„Kako smo se mi kao porodica suočili s tim u njegove 33 godine, znamo nas četvoro. Niko ne zna šta nosi devet meseci ispod srca, kao što ni ja nisam znala. I da svako vodi računa šta priča, jer reč je najjače oružje. Reč se ne može izbrisati i ne može se potrti nikada, a vraća se kao bumerang“, zaključila je gospođa.

***

BONUS VIDEO: Šta smo videli juče na Evroprajdu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare