Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Moja mama me voli".

Uprkos napetoj situaciji, pretnjama i zabranama, učesnici Evroprajda prošetali su od Ustavnog suda do Tašmajdan parka.

Pročitajte još:

“Beograd je danas imao najveći Prajd ikada i na to svi treba da budemo ponosni. Borili smo se i izborili da šetamo gradom kojem pripadamo”, navedeno je u saopštenju organizatora.

Imali smo priliku da vidimo razne scene, i lepe i ružne, ali su možda najemotivnija dva transparenta koja su uslikana na šetnji.

Ne znamo da li su na fotografiji majka i sin, ali poruke su jake: „Moja mama me voli“ i „Ista prava za sve – ljubi bližnjega svoga“.

Ovaj divan prizor podsetio nas je na kampanju „Ne odričem se“ – malih oglasa u dnevnoj štampi u kojima se roditelji ne odriču svoje dece zbog njihove seksualne orijentacije i rodnog identiteta. Ipak, svedočanstva Srba koji su se „autovali“ roditeljima prikazuju da smo još uvek daleko od razumevanja i tolerancije prema različitosti – čak i u okviru najbliže porodice.

Inače, svedočili smo i nemilim scenama na jučerašnjem Evroprajdu. Više od pet učesnika napali su huligani i druge nasilničke grupe prilikom povratka sa te manifestacije, saopštili su organizatori.

U Karađorđevom parku, kod Veterinarskog fakulteta, došlo je do napada na policijske službenike Interventne jedinice od strane grupe od oko 250 do 300 navijača. Tom prilikom, povređeno je 12 policijskih službenika, a oštećeno je i 5 službenih vozila Interventne jedinice.

***

BONUS VIDEO: Koncert Sare Jo na europrajdu 2022

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)