Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U poslednjem saopštenju Eparhije bačke, na čijem je čelu episkop Irinej Bulović, objavljen je telefonski kontakt novinara Nova.rs Vojislava Milovančevića, što predstavlja grubo kršenje privatnosti i ugrožavanje bezbednosti novinara. 

U tekstu gde je Milovančević označen kao “poslušni propagandni novinar”, na sajtu Eparhije bačke na kraju teksta je istaknut PDF dokument u kojem se nalazi pitanje koje je Vojislav Milovančević uputio informativnoj službi Eparhije bačke sa brojem telefona našeg novinara.

Eparhija backa printscreen

Pored toga što je na svom sajtu targetirala novinara portala Nova.rs, optužujući ga da napada vladiku Irineja ili kako tvrde “jednog od najuglednijih episkopa Srpske pravoslavne crkve”, Eparhija bačka je ugrozila i bezbednost novinara Milovančevića, dajući svima na raspolaganje njegov telefonski kontakt.

Eparhija bačka

Eparhija bačka je odgovorna za sve pretnje koje stižu našem novinaru na broj telefona koji su objavili, kao što će, na čelu sa njenim šefom, biti odgovorna ukoliko neko ponešen njihovim lažnim tvrdnjama odluči da se fizički obračuna sa Vojislavom Milovančevićem.

Pročitajte još..

Podsećamo Eparhiju bačku da je Nova.rs u više navrata povodom različitih tema upućivala pitanja na njihovu imejl adresu, ali nikada ranije nismo dobili odgovore. Pomenuti slučaj obnove Vladičanskog dvora u Novom Sadu prvi je i jedini put kad je Eparhija bačka odgovorila na naša pitanja, a njihov odgovor smo objavili  na našem portalu.

Imajući u vidu instituciju koju predstavlja, činjenicu da sami sebe opisuju kao “crème de la crème” u crkvenoj hijerarhiji, Eparhija bačka ne sme sebi da dozvoli ovakve ispade.

Naposletku, zahtevamo od patrijarha da sankcioniše svog šefa informativne službe Irineja Bulovića, kao i šefa informativne službe Eparhije bačke, zbog sramotnih uvreda i targetiranja novinara Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare