Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Sanitarna inspekcija, u saradnji sa veterinarskom inspekcijom, hitno i vanredno je kontrolisala restoran "Tortilla casa" u Tržnom centru "Promenada", saznaje 021.rs.

Ove inspekcije kontrolu su izvršile na osnovu obaveštenja epidemiologa Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Instituta za javno zdravlje Vojvodine, o epidemiološkom istraživanju sumnje na epidemiju trovanja hranom.

„U postupku inspekcijskog nadzora nisu utvrđeni sanitarno-higijenski nedostaci, ali su uzeti uzorci hrane i briseva radi laboratorijskog ispitivanja njihove higijenske ispravnosti. Svi zaposleni u ugostiteljskom objektu upućeni su na vanredne sanitarne preglede“, kažu za 021.rs u Odeljenju za sanitarnu inspekciju Novi Sad.

Dodaju da će rezultati pregleda biti poznati u narednom periodu.

Podsetimo da je do trovanja hranom u ovom restoranu u Promenadi došlo juče (petak), zbog čega se više odraslih i dece javilo na infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine. Kako je potvrđeno za 021.rs u ovoj zdravstvenoj ustanovi, u toku popodneva i večeri primljeno je nekoliko pacijenata sa znacima alimentarne intoksikacije, sa lakšom kliničkom slikom.

Desetak pacijenata se javilo sa simptomima koji odgovaraju trovanju hranom. Svi su imali blažu kliničku sliku, a deo je nakon pregleda i dobijene infuzije pušten kući.

Redakciji 021.rs građani su se požalili da sumnjaju na salmonelu i naveli da imaju simptome trovanja: povraćanje, temperaturu i dijareju.

Iz KCV-a, kao i iz Dečije bolnice, još nisu stigli odgovori 021.rs o broju slučajeva, odnosno da li je bilo i dece među otrovanima.

Nezvanično, ovo nije prvi put da je došlo do trovanja u tom fast fudu.

Iz TC Promenada, kao i iz restorana „Tortilla casa“, za sada niko nije oglašavao, a tržni centar je danas zatvoren, verovatno zbog Božića.

***

BONUS VIDEO – Zelena pupavka među najotrovnijim pečurkama, simptomi – povraćanje, slabost…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar