Belgrade Beer Fest 2021 Bir Fest
Muzički festival Belgrade Beer fest 2021 Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Inspektori za zaštitu životne sredine Sekretarijata za inspekcijske poslove doneli su rešenja o zabrani emitovanja muzičkog programa u baštama objekata u Cetinjskoj 15 do sprovođenja akustičnih mera i dostavljanja novog izveštaja o izvršenom merenju buke.

Inspektori za zaštitu životne sredine Sekretarijata za inspekcijske poslove izvršili su kontrolni inspekcijski nadzor sa izvođenjem dokaza emisije specifične buke u dva ugostiteljska objekta u Cetinjskoj 15. Merenja je izvršila ovlašćena merna laboratorija „IMS”, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove, a prenosi Beoinfo.

Kako se navodi, nakon izvršene analize dostavljenih mernih izveštaja od strane inspektora ovog sekretarijata, utvrđeno je da su oba ugostiteljska objekta emitovala buku iznad graničnih vrednosti. Na osnovu toga su u skladu sa Zakonom o zaštiti od buke u životnoj sredini doneta rešenja o zabrani emitovanja muzičkog programa u baštama objekata do sprovođenja akustičnih mera i dostavljanja novog izveštaja o izvršenom merenju buke.

Osim toga, za oba ugostiteljska objekta podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Bonus video – Anketa: Strahuju li roditelji od povećanja broja zaražene dece u školama?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare