Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Vranja Boban Antanasijević rekao je za Udruženje novinara Srbije (UNS) da će ugovor sa novim izvođačem rušenja nelegalnog objekta kraj OK radija biti zaključen u kratkom roku i da će rušenje ponovo zakazati krajem jula ili početkom avgusta.

To će sve, dodaje Antanasijević, zavisiti od sprovođenja procedure u postupku izvršenja, propisanih odredbama Zakona o inspekcijskom nadzoru i Zakona o opštem upravnom postupku, ali će svakako nastojati da sve to reše što pre.

Rušenje ovog objekta bilo je zakazano za 29. jun, ali nije izvršeno, jer je dan ranije firma „Polet“, zadužena za realizaciju rešenja građevinske inspekcije, poslala pisano obrazložnje sa informacijom da tog dana „zbog tehničkih razloga neće biti u mogućnosti da ruše objekat“.

„Otkazni rok za raskid ovog ugovora je 10 dana. Nakon isteka ovog roka, Gradska uprava – Odsek za javne nabavke, sprovešće postupak nabavke za uslugu rušenja bespravno izgrađenih građevinskih objekata“, rekao je Antanasijević.

Vlasnica OK radija je odbila da potpiše saglasnost za izgradnju nelegalnog objekta, uz zgradu u kojoj su OK radio i kafić „No koment“ i prijavila ovu bespravnu izgradnju inspekciji.

Nakon toga je dobijala pretnje, prostorije radija su bile isprskane farbom, a prozori zazidani. Zbog pretnji Oliveri Vladković vlasniku nelegalnog objekta i lanca kladionica Dejanu Nikoliću Kantaru određen jednomesečni pritvor, podsetio je UNS.

BONUS VIDEO – Rokovi nebitni. Stanica se gradi godinama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar