Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS Goran Stevanović razgovarali su o izgradnji nove zgrade te klinike koja bi, kako je rečeno, trebalo da se prostire na oko 20.000 kvadratnih metara.

Gradonačelnik je rekao da je na sastanku definisana lokacija na kojoj će se nalaziti nova zgrada Infektivne klinike i dodao da će biti izgrađena u krugu postojeće, te podsetio da je u toku rekonstrukcija objekata koji se tu nalaze.

„Grad je tu da pruži maksimalnu podršku svima koji učestvuju u planiranju, projektovanju i definisanju uslova da realizujemo taj cilj, a sve u interesu Beograđana da dobiju novu, savremenu Kliniku za infektivne bolesti i da ona bude uvezana sa delom klinike koji se trenutno rekonstruiše“, rekao je Radojičić.

Istakao je da je infektologija značajna oblast medicine i dodao da je važno voditi računa o tome da lekari koji se bave tom oblašću imaju adekvatne uslove da na pravi način pruže pomoć pacijentima.

Radojičić je rekao da je ovo bio drugi sastanak na temu izgradnje nove zgrade Infektivne klinike i najavio da će treći biti održan verovatno sledeće nedelje.

Stevanović je rekao da je sa gradonačelnikom i njegovim timom u veoma kratkom vremenskom razmaku održan drugi sastanak čija je tema rešavanje, kako kaže, ogromnog problema koji traje više od 70 godina, obzirom na to da je Infektivna klinika izgrađena 1926. godine.

„Od tada se nalazi u istim objektima koji bez obzira na obimne radove koji će ih dovesti na pristojan nivo savremene pristojne bolnice nažalost više ne zadovoljavaju, organizaciono i prostorno, principe savremene infektologije“, rekao je Stevanović.

Glavna tema razgovara je, kaže, bila rešavanje problema lokacije na kojoj će biti izgrađen potpuno novi objekat Infektivne klinike koji bi ispunio sve uslove savremene infektologije.

„Tu postoji veliki broj problema, pitanja koja moraju da se zadovolje. To je obiman posao koji se rešava za narednih 50 godina“, rekao je Stevanović i ocenio da je sastanak bio uspešan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar