Policija zverski tuče bespomoćnog mladića na Terazijama, Foto: Printscreen/Twitter/A 11 - Inicijativa za ekonomska i socijalna prava

"Znate li ko su dvojica mladića koji nemo prolaze pored izubijanog čoveka i ništa ne preduzimaju? To su službenici Kancelarije zaštitnika građana koji su bili na zadatku da naziru rad policije", objavio je Vladica Ilić iz Beogradskog centra za ljudska prava na Tviteru, uz snimak na kom dvadesetak policajaca brutalno prebija jednog učesnika protesta.

Ilić za Nova. rs objašnjava da, kada je dobio ovu informaciju i video snimak, pozvao jednog od tih službenika koji mu je rekao da nije video pomenutu scenu.

„Rekao mi je da on to nije stvarno video, i to se vidi na snimku, jer se vidi da on ide pravo, ali se na snimku vidi da je ovaj drugi okrenuo glavu. I to se tačno vidi na slici gde sam to izvukao i objavio na tviteru“, objašnjava Ilić.

“Možda sam nastupio emotivno, ali Ombudsman treba da nam objasni šta se tu dešavalo”, kaže Ilić i dodaje da je čuo nezvanične komentare Ombudsmana da je „lako njima iz Beogradskog centra za ljudska prava da sve to komentarišu od kuće“.

Vladica Ilić / Foto: NOVA S

“To naravno nije istina, jer smo i mi imali svoje ekipe na terenu koje su pratile rad policije. Ali sve i da jesmo bili kod kuće, to ne umanjuje njihovu odgovornost, jer su oni pozvani da vide te stvari. Oni to nisu videli, a bilo je na dva metra od njih. Video je čovek, koji šetao ispred njih i prišao čoveku da pomogne. To nam dosta pokazuje da oni nisu spremni ni obučeni ni kadri za tu vrstu nadzora policije”, zaključuje Ilić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare