Igor Božić Foto:Nova S

Gost emisije "Među nama" bio je izvršni producent N1 Igor Božić koji je govorio o inicijativi za nastavak dijaloga vlasti i opozicije, prebijanju mladića u Novom Sadu i ratu između potpredsednice SSP Marinike Tepić i RTS-a.

Komentarišući inicijativu Evropskog parlamenta, kao i direktora Fondacije za otvoreno društvo Milana Antonijevića o dijalogu vlasti i opozicije, Božić kaže da je to „deža vi“, nešto što je već viđeno prošle godine , a ispostavilo se da od toga nije bilo nikakvih rezultata.

Dodaje da ne vidi na čemu se gaji optimizam za tim dijalogom pošto u društvu imamo dve duboko podeljene i suprotstavljene strane, „a vlast prvenstveno ne pokazuje želju da menja svoj koncept javnog ophođenja“.

„Mi to ne vidimo ni u jednom trenutku. Vidimo da kada god neko od opozicionih političara izađe sa nekom kritikom onda dobije lavinu negativnih komentara, nipodaštavanja, vređanja u nacionalnim medijima i medijima koje kontroliše vlast  što je  pokazatelj da li vlast želi ili ne želi dijalog. Meni se čini da u ovom trenutku nema nikakvih signala da vlast brine o tome, ne vidim da bi to moglo da se promeni“, istakao je Božić.

On je napomenuo da je zanimljivo da pored inicijative o dijalogu vlasti i opozicije, Evropski parlament traži i da se što pre poprave izborni uslovi.

„Imam utisak da će tokom jeseni biti jak međunarodni pritisak da se nešto uradi“, kazao je Božić.

O čemu je još govorio Igor Božić pogledajte u video snimku:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar