Foto:FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da su organizatori ekoloških protesta u Zrenjaninu "sebični", jer građanima srednjeg Banata uskraćuju "normalan život".

„Jako mi je neprijatno jer oni vrše pritisak na investitore, koji u našu zemlju ulažu 850 miliona evra i od te investicije će živeti ceo srednji Banat, ne samo Zrenjanin“, kazao je on za TV Pink.

Vučić je dodao da će fabrika guma Linglong omogućiti otvaranje 1.000 radnih mesta.

Ljudi koji organizuju te proteste su „neodgovorni i neozbiljni“ i prema njegovim rečima, nemaju politiku.

„To je zamena za poltiku, njihova politika je zeleno drvo“, smatra on.

Da bi ekonomija jačala u Srbiji, dodao je Vučić, moraju da dodju investitori.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije danas da su protesti u Zrenjaninu zbog otvaranja kineske fabrike guma Linglong rezultat „ludističkih pokreta“.

„Nema sekiracije što EU ne otvara poglavlja sa Srbijom“

„Sve što su tražili uradili smo i ništa. Moja poruka je nastavite da radite, a oni ako hoće – hvala im, ako neće – hvala im. Izmerićemo se na kraju godine kada budemo videli naše stope rasta i tudje“, kazao je on.

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović izjavila je da je dobro što će 22. juna biti održana medjuvladina konferencija, jer je to signal da se ne ignorišu rezultati Srbije na putu ka Evropskoj uniji.

Srbija je pregovore o članstvu u EU započela u januaru 2014. godine i od ukupno 35 poglavlja, do sada je otvoreno 18, a privremeno su zatvorena.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare