Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ugostitelji su od nadležnih zatražili da se i oni nađu na listi grupa koje su među prioritetima za vakcinaciju. Reagovanje i odgovor na takav apel očekuje se u narednim danima, kaže za Nova.rs Miša Relić iz Udruženja noćnih barova.

Relić pojašnjava da se vakcinacija našla među zahtevima koje su ugostitelji uputili premijerki Ani Brnabić, Ministarstvu finansija i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću.

„Značilo bi mi da znam da su mi radnici vakcinisiani i da zmam da nećemo imati neku problematiku po tom pitanju. Ako imate pet kelnera i ako vam se od toga dva kelnera zaraze, vi ste u ozbiljnom problemu i papirološkom i organizacionom“, navodi Relić koji dodaje da su njegovi radnici ili već vakcinisani ili čekaju da dođu na red.

Relić je ukazao na težak položaj ugostitelja i sve probleme sa kojima se oni suočavaju u svom poslovanju – epilog je sve češće zatvaranje objekata.

„Ugostitelji trenutno ne rade, polako se zatvaraju restorani i klubovi, kafići. Troškovi su dostigli vrhunac. Ukoliko se nastavi sa naplatom doprinosa od prošle godine, verovatno će mnogo firmi zatvoriti svoje objekte, jer mi praktično ne radimo godinu dana, a kako stoje stvari nećemo raditi do aprila“, objašnjava Relić.

Prema njegovim rečima, ugostitelji su rezignirani i u bezizlaznoj situaciji.

„Ne znam odakle ideja da se plate doprinosi do 10. februara, ne znam kako to misle da uradimo i odakle. Rezigniranost svih kolega u ovom trenutku je tolika da zaista ne znam šta da vam kažem. Takav je bes da ne znam šta da vam kažem“, ljut je Relić.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ipak, kao pozitivnu stvar vidi prošlonedeljni sastanak sa premijerkom Anom Brnabić. Razgovori sa zvaničnicima bi trebalo da se nastave.

„Svaki dan čujem za poneki lokal da se zatvara. Radno vreme do 20h nije dobro ni za koga. Restorani do 20h ne mogu da stignu da posluže večeru. Milion puta je dokazano da restorani nisu leglo zaraze, ukoliko se poštuju mere. Značilo bi da se produži radno vreme do 22h. Bilo kakvo spuštanje radng vremena ispod 22h bukvalno znači zatvaranje restorna, kafića i klubova“, upozorava Relić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare