Podeli
Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) danas je uputilo molbu Vladi Srbije i Kriznom štabu da zaposleni u toj delatnosti budu prioritetno vakcinisani. "Na taj način, u veoma kratkom roku, bili bi vakcinisani svi oni koji pružaju ugostiteljske usluge, a time bi doprineli da i turisti, mogu sigurno da koriste usluge u hotelima i restoranima", navodi se u saopštenju HORES-a.

Ocenjeno je da je potrebna hitna koordinacija oko povratka stranih turista u Srbiju, da bi se osigurao oporavak putovanja i turizma.

HORES od Vlade traži da za strane državljane koji borave u hotelima na planinama i u banjama u Srbiji, kao i za poslovne goste u gradovima, koji borave duže od tri dana, cena PSR testa umesto 18.000 dinara, kao za ostale strance, bude kao i za srpske državljane, 9.000 dinara.

“Inicijativu smo uputili imajući u vidu da je trenutno svaki gost značajan za svaki hotel i restoran, i predstavlja nadu da može da nastavi sa radom ove godine, sačuva radna mesta zaposlenih i vrati se na poziciju pre početka pandemije”, navodi se u saopštenju tog udruženja.

Komentari

Vaš komentar