Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS

Veliki broj stranih državljana primio je u subotu vakcinu protiv koronavirusa na beogradskom Sajmu, a među njima bile su i stjuardese iz Albanije. One su zajedno jutros sa ostalim putnicima čarter letom sleteli na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", kako bi se imunizovali od virusa.

Gošće iz Albanije dočekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je iskoristio priliku i da napravi koju fotografiju sa njima.

„Danas se u Beogradu vakciniše oko 7.500 privrednika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Severne Makedonije. Vakcine je obezbedio Komorski investicioni forum i nisu iz kontigenta koje su predsednik republike i vlada obezbedili za naše građane tako da naša vakcinacija neometano teče“, naveo je zamenik gradonačelnika na svom Fejsbuk profilu.

Данас се у Београду вакцинише око 7.500 привредника из Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Албаније и Северне…

Posted by Горан Весић on Субота, 27. март 2021.

Vesić je objavio da je srećan što je Beograd centar regiona i poručio da treba gledati u budućnost

„Srbija i Beograd imaju veliko srce i otvorena vrata za sve naše prijatelje iz regiona. Želimo da sa svojim susedima delimo i dobro, i zlo. Danas smo zajedno u borbi sa pandemijom. Što se pre vakcinišemo brže ćemo početi da živimo normalno. Danas sam tako ponosan na svoj grad i na činjenicu da svi dolaze kod nas. Beograd je svet!“, zaključio je Vesić svoju objavu.

U subotu ogroman broj građana Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i drugih zemalja regiona došao na beogradski Sajam kako bi primili vakcinu protiv koronavirusa. Oni su bili oduševljeni organizacijom i prijemom u Beogradu, te su najavili da će i ostali njihovi sugrađani dolaziti u narednim danima.

„Sin i snaja su bili pre neki dan. Primili su AstraZeneku, objasnili su mi proceduru i sinoć sa i ja došla da se vakcinišem. Nije Sarajevo daleko, a čovek treba da se zaštiti ako može“, rekao je jedan od stanovnika Sarajeva koga smo zatekli u subotu.

BONUS VIDEO:

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare