Vakcinacija građana na Beogradskom sajmu Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Direktor Kancelarije za E-upravu Mihailo Jovanović pozvao je državljane susednih zemalja, koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju, da ne dolaze u Srbiju, jer neće biti vakcinisani.

Jovanović je podsetio da postoji dogovor privrednih komora u regionu za vakcinaciju privrednika, i svi koji su na taj način prijavljeni i dobili termin preko portala e-uprave, biće vakcinisani.

PROČITAJTE JOŠ

Takođe, na portalu e- uprave interesovanje za vakcinisanje protiv COVID-19 pored državaljana Srbije, mogu da iskažu i strani državljani sa i bez boravka u Srbiji, nakon čega će dobiti termin.

„Svi drugi treba da znaju da, ukoliko nemaju zakazen termin, neće biti u prilici da se vakcinišu“, rekao je Jovanović za Tanjug.
Danas i sutra, u Beogradu i Novom Sadu mogu da se vakcinišu strani državljani, koji imaju zakazan termin.

U Srbiji je danas počela i vakcinacija privrednika iz regiona, za koje je PKS obezbedila 10.000 vakcina.

Za vakcinaciju ovog vikenda u Srbiji, koja je obezbeđena preko regionalnog Komorskog investicionog foruma u saradnji s Vladom Srbije, prijavilo se oko 7.500 privrednika iz ekonomija regiona Zapadnog Balkana.

Predsednik PKS Marko Čadež istakao je da je vakcinisanje privrednika regiona važno jer su oni u poslovanju upućeni jedni na druge i dosta putuju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare