Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Nekoliko radnika, najverovatnije GP "Invest gradnje", sudeći prema kamionu koji je tu bio parkiran, danas je ponovo "prevrtalo" kocke na Trgu Republike, i to usred najdužeg policijskog časa.

Izgleda da radnici gradskih preduzeća i izvođača radova ne gube vreme, sudeći prema fotografijama i video snimcima koje su napravili reporteri našeg portala. Nakon što je pre nekoliko nedelja, snimljena grupa radnika koji su noću, u sred policijskog časa, skidali novogodišnje ukrase, na red je došao i Trg Republike.

Naime, kako se može videti na video snimku, grupa radnika preduzeća GP „Invest gradnja“, jedne od firmi koji su izvodili radove na Trgu Republike, pojavila se danas kako bi najverovatnije popravila kocke. Pošto je u toku policijski čas, proveriti tu informaciju je bilo gotovo nemoguće, ali nešto se sigurno dešava, jer su radnici tu.

Rekonstrukcija Trga Republike počela je 22. avgusta 2018. godine a završetak radova planiran je za 420 dana.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, izjavio je 1. septembra, kada je Trg otvoren i pušten u saobraćaj, da su radovi trajali 55 dana manje, u odnosu na planirano. Međutim, nakon „pobune“ motociklista i biciklista, koji su se žalili na neprohodnost Trga Republike, te otežanog kretanja preko kocki, došlo je do čuvenog „okretanja kocki“.

Krivica je pala na projektante i izvođače radova, koji nisu vodili računa, kako je to rekao Vesić, o tome da tuda prolaze i drugi saobraćaj, osim automobila, te da će zato morati da poprave Trg republike o svom trošku.

Vesić je rekao da Štrabag, firma koja je izvodila radove, mora da prihvati reklamaciju i da će sve to uraditi o svom trošku, kao i da će dati bankarsku garanciju za naredne tri godine.

Radovi na Trgu republike ukupno su koštali 744.427.624,47 dinara ili nešto manje od 6.4 miliona evra, što je skoro 24 miliona dinara manje nego što je bio osnovni, već potpisani ugovor sa kompanijom Štrabag“, saopštio je konačnu cenu Goran Vesić u januaru ove godine.

Da li su u pitanju sitne popravke, ili je po sredi nešto drugo, ostaje da se vidi u narednim danima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram