Danilo Vučić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Zemni ostaci patrijarha srpskog Irineja ispraćeni su jutros iz Saborne crkve, gde su bili izloženi, u Hram Svetog Save na Vračaru. Od patrijarha su se oprostili brojni građani, među njima je bio i Danilo, sin predsednika Aleksandra Vučića.

Patrijarh će sutra biti sahranjen u Hramu Svetog Save na Vračaru.

Reporteri Nova.rs na licu mesta su pratili dešavanja vezana za odavanje počasti preminulom poglavaru Srpske pravoslavne crkve.

Sin predsednika je u Hram stigao po dolasku tela preminulog poglavara SPC, gde je odao počast. U blizini Hrama viđeni su i pripadnici Kobri, koji su verovatno obezbeđivali predsednikovog sina.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, preminuo je od posledica koronavirusa. Ovu informaciju najpre je objavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu, da bi potom informaciju potvrdila i SPC na svom zvaničnom sajtu.

Patrijarh se od se od 4. novembra lečio na VMC (Vojnomedicinskoj akademiji na Karaburmi). Iako se najpre činilo da patrijarhovo stanje ide ka izlečenju, njemu je u poslednja dva dana naglo pozlilo: u poslednjim satima borbe sa bolešću bio je priključen na respirator. U Beograd je stigao mitropolit dabrobosanski  Hrizostom Jević, vladika koji će upravljati Srpskom pravoslavnom crkvom, sve do izbora novog patrijarha.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare