Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano još 1.795 zaraženih koronom, a od posledica zaraze tim virusom umrle su još 34 osobe.

Testirano je 10.564 građana, a na respiratorima se nalazi 201 pacijent.

***

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija do kraja januara imati dva miliona vakcina, različitih proizvođača, uključujući i količine koje su stigle krajem decembra.

„I sve tako do maja, juna i nadam se da ćemo moći da završimo vakcinaciju. Ako to uspemo, bićemo jedna od prvih zemalja koja će to završtiti u Evropi“, rekla je Brnabić.

***

Nakon vakcinacije zdravstvenih radnika u Tiršovoj bolnici u Beogradu, premijerka je najavila da će sutra zasedati Krizni štab i da će tri teme biti ključne – raspravljaće se o merama za ulazak u zemlju, školama i merama za privredu.

Brnabić je najavila i da se planira ubrzavanje programa vakcinacije građana, te da očekuje da se krajem nedelje na Beogradskom sajmu otvori prvi punkt za vakcinaciju.

***

U Kliničkom centru Srbije, jednoj od najvećih zdravstvenih ustanova u ovom delu Evrope, samo juče, za jedan dan, za vakcinaciju se prijavilo 990 zdravstvenih radnika, a prethodno, u danima praznika, još 450, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek.

Ðerlek je novinarima rekao da je interesovanje zdravstvenih radnika sve veće, što je važno, jer oni pokazuju da bez vakcinacije ne možemo da rešimo problem sa korona virusom.

***

Nekoliko lekara okupilo se danas na Trgu Republike kako bi iskazalo poštovanje, a ujedno i protest zbog smrti više od 70 zdravstvenih radnika tokom pandemije koronavirusa.

„Ne želimo popularnost, ne želimo da se promovišemo, samo hoćemo da pokažemo kako smo srcima uz sve naše kolege”, rekla je Valentina Ljubić Beganović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar