Foto: promo Nenad Blazin

Udruženje građana Stop kafileriji iz Zrenjanina ukazalo je danas da se neprijatni mirisi iz kafilerije Prekon, šire gradom i da ta firma nastavlja da radi punom kapacitetom i pored toga što joj je prošlog petka uručena zabrana. Podsetili su da su, budući da rad pogona nije zaustavljen, organizovali i sedmu po redu protestnu vožnju i da su im se Zrenjaninci priključili u još većem broju, jer su se uverili da pravila koja važe za žitelje ovog grada ne važe i za kafileriju.

Istakli su da će, kao nezadovoljni građani, tražiti ostvarivanje svojih prava definisanih u okviru ustava i zakona i naveli da je zbog smrada koji se širi iz kafilerije prošlog vikenda desetine poziva upućeno Komunalnoj miliciji, a da su prijave podnete i inspekcji za zaštitu životne sredine.

Udruženje Stop kafileriji je za samo nekoliko dana sakupilo više od 4.000 potpisa, što je po Statutu grada Zrenjanina više nego dovoljno da se preispita rad organa lokalne samouprave u rešavanju ovog problema.

Aktivisti tog udruženja zatražiće od načelnika Odeljenja inspekcije, koji je prošle nedelje doneo rešenje o zabrani rada, da pokrene postupak prinudnog izvršenja tog rešenja, jer „Prekon“ to rešenje ne poštuje, kao i podnošenje prekršajne prijave protiv pravnog lica „Prekon“ DOO i odgovornog lica jer nisu izvršili nalog o zabrani rada koji je izdala nadležna inspekcija.

„Stop kafileriji“ nastaviće sa prikupljanjem potpisa za peticiju u petak kod „Gomeksa“ u naselju Zeleno Polje od 15 do 19 časova i kod auto perionice u Aviv parku od 18 do 21 sat, dok će u subotu potpise prikupljati kod pijace u naselju Bagljaš, a u će Mužlji moći peticiju da pročitaju na mađarskom jeziku i potpišu je u „Gomeksu“ od 8 do 12 sati.

Najavili su i da će uskoro organizovati potpisivanje u mesnim zajednicama Šumica i Gradnulica, na Velikoj i Maloj pijaci, Peskari i u centru grada.

Protestna vožnja biće organizovana i naredne subote, u 19 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare