U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 5,226 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 36 osoba.

Testirano je 17,530, a na respiratorima je 242 pacijenata.

***

U Srbiji je juče evidentirano još 5.297 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 37 osoba. Testirano je ukupno 17.684, a na respiratorima su 243 pacijenta.

***

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetio je danas Studentsku polikliniku u Beogradu, koja je jedna od punktova gde se obavlja vakcinacija studenata. Ministar Ružić je ocenio da vakcinacija protiče „perfektno“.

Nova.rs je razgovarala studentima i iz prve ruke saznala koje su njihove nedoumice o vakcinisanju.

***

Imunolog Srđa Janković izjavio je da će sledeća sednica Kriznog štaba biti uskoro jer će se razmatrati mere za narednu sedmicu, navodeći da u ovom trenutku ne vidi uslove za bilo kakva popuštanja.

“Pooštravanja ćemo možda tražiti i iznositi argumente ako to bude neophodno mi lekari. Suština je da, u ovom trenutku, sa ovim merama moramo da istrajemo dovoljno dugo da vidimo poboljšanje, da se rastereti sistem, da se smanji broj ljudi koji pune bolnice. Procenat pozitivnih među testiranima je takođe važan parametar koji je, takođe, veoma visok”, rekao je Janković za Radio televiziju Srbije.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare