Foto: Kabinet Gradonačelnika Grada Čačka

Predstavnici čačanske gradske uprave napraviće kuću Čačanki Tanji Obradović, koja je postala hraniteljka devojčice Nađe, koja je u tom gradu rođena sa teškim oboljenjem kože poznatim pod nazivom "beba leptir" i koju su roditelji odmah po rodjenju ostavili u čačanskoj bolnici.

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović kazao je novinarima da je Tanji Obradović saopštio vest da će joj grad sazidati kuću.

Kako je istakao, njoj je bilo neprijatno, jer je skromna žena koja nikada ni od koga nije ništa tražila.

„Ona ima svoj plac u naselju Ljubić, gde je planirala izgradnju kuće, pa smo se dogovorili da tu grad Čačak sagradi kuću za nju i njenu porodicu, i naravno za malu Nađu“, rekao je Milun Todorović.

PROČITAJTE JOŠ

Prema njegovim rečima izgradnja će početi na proleće sledeće godine i da očekuje da će na leto biti završena.

„Tanja je rekla da je malu Nađu želela i uzela „čistog srca“, ne očekujući bilo kakvu nagradu za to i da je dobila mnogo poziva ljudi koji su ponudili da sakupljaju pomoć za nju, ali da je ona sve to odbijala“, naglasio je Todorović.

„Nisam socijalno ugrožena, ima drugih kojima je ta pomoć potrebnija. Kada mi je gradonačelnik rekao da će grad rešiti moje stambeno pitanje, bila sam zbunjena. Već sam bila planirala izgradnju kuće i za to štedela novac“, rekla je Tanja novinarima.

Inače, Tanja je samohrana majka troje dece i baka troje unučića, koja živi kao podstanar, a „devojčicu leptira“ Nađu je uzela pre godinu dana iz bolnice, u kojoj je devojčica živela više od godinu dana i nastavila da se brine o njoj.

Foto: Kabinet Gradonačelnika Grada Čačka

Inače, još lane, Čačanka Verica Tolić je objavila i javnosti obznanila priču o tome da je „beba leptir“ dobila svoj dom.

„Sada sam došla iz dečijeg dispanzera. Gužva, čekamo dugo, i taman kad treba da uđemo stiže žena sa malom devojčicom kojoj je pola tela u zavojima. I zamoli me medicinska sestra da ako mogu da ih propustim, da ne čekaju i uđu pre nas. Tako je i bilo. Zadržale su se malo duže“, ispričala je ona.

Ulazim posle toga u ordinaciju, divna doktorka pedijatar, oči joj pune nekako suza, ali opet nasmejana, objasnila je Tolić.

„I u priči, devojčica je beba leptir o kojoj smo svi čuli, koju su roditelji napustili i o kojoj se staralo medicinsko osoblje u Bolnici. Gospođa, koja je dovela devojčicu na kontrolu je sa porodicom preuzela brigu o njoj, i ona više nije u bolnici. Doktorka i ja u toj priči obe pustismo neku stidljivu suzicu, ali od sreće, moje jer od saznja da ona sad ima topli dom i ženu koja je gleda kao rodjena majka. I bolje. Zapitasmo se, kakvo srce ima ta žena! Predivne su, devojčica je preslatka i vidno zadovoljna u rukama žene koja će joj život učiniti mnogo boljim i lepšim“, zaključila je ona.

Mala Nađa je rođena pre nepune tri godine u čačanskoj bolnici, ali roditelji su je ostavili na dečijem odeljenju.

Ljubav, briga, podrška i topli dom ne mogu da izleče, ali mogu barem da zavidaju rane sva rane male Nađe. Junakinja naše priče, Tanja joj to pruža u svom domu zajedno sa spostvenom decom i unučićima. Ova divna devojčica sada zna šta je ljubav, iako joj je njeni roditelji nisu pružili.

Tanja trenutno živi kao podstanar sa jednom ćerkom, unukom i malom Nađom. Dobila je nagradu za svoju humanost od lokalne Skupštine dobila za Dan Grada, 18. decembra.

BONUS VIDEO Posle 20 godina izgrađen parking u čačanskoj bolnici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare