Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil izjavio je za izdanje novine "Nova" od ponedeljka kako probleme oko izbora treba rešiti kroz OEBS i ocenio da su mirni protesti i pravo i obaveza.

On je istakao da kada su u pitanju izbori postoje ozbiljni navodi koje se bave nedostacima i procedurama i potrebno je ozbiljno pozabaviti se njima.

„Moram vam reći da za mnoge ljude uopšte ni ne znam da imaju zajedničku fotografiju sa mnom. To je deo posla. Očigledno da sam bio predstavljen dotičnom gospodinu, ali fotografisanje sa mnom ne bi trebalo da se tumači kao podrška“, rekao je Hil povodom fotografije sa vlasnikom „Milenijum tima“.

„Nova“ piše i kako slučaj „Meklaren“ deset meseci tapka u mestu: „Vučićev kum drogiran i pijan izazvao nesreću, a optužnice nema ni na vidiku“.

„Više od 10 meseci je prošlo od nesreće koju je Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pijan i drogiran izazvao na Dedinju i u kojoj su dve osobe lakše povređene. Iako se čini da je slučaj ’čist’ za istražne organe, optužnice nema na vidiku, pa se postavlja pitanje šta usporava istragu“ objavljuje ovaj list.

Novine analiziraju i kako kompanije bliskih srodnika državnih funkcionera i ključnih naprednjačkih tajkuna dobijaju unosne poslove: „Poznata braća obrću milione po Srbiji“.

Milan Vujko, brat čuvenog vlasnika „Milenijum tima“, dobio je kredit Fonda za razvoj, Boban Gašić ulaže u nekretnine, a Bojan Kisić je direktor u velikoj kompaniji koja obilno posluje sa državom, navodi list.

„Nova“ objavljuje ispovest Ivane Joksić, koja je pre šest godina morala na transplantaciju, a sada je u sedmom mesecu trudnoće: „Postaće majka nakon presađivanja jetre, a kćerki će dati ime preminule donorke“.

„Pošto je prošlo neko vreme od operacije, pozvale su me majka i sestra moje donorke. Ostala sam u kontaktu s njima i kada sam saznala da sam trudna, rekla sam ako bude devojčica, po njoj, će se zvati Sofija“, ispričala je Ivana.

List piše i o tome kako „Elektroprivreda Srbije“ ćuti o novom terminu do kada bi termoelektrana, čije zatvaranje je odavno dogovoreno, trebalo da prestane da radi: „Crljeni i dalje u dimu i pepelu iako je TE ’Kolubara’ istekao rok“.

Loženje zastarelih kotlova, kako navodi list, pravda se energetskom krizom, a za to vreme meštani udišu izuzetno zagađen vazduh i biljke gaje na kontaminiranoj zemlji, punoj aresena.

„Nova“ piše i o knjizi „Please Kill Me: necenzurisana usmena istorija panka”, koja osvetljava fenomen pop kulture: „Pank je bio udar u lice, a to nikad nije prijatno“

Sve vezano za ovaj muziki žanr i pokret je sinonim za nepristajanje i revolucionarno delovanje, žudnja za životom, kažu za „Novu“ nekadašnji pankeri Slobodan Nešović i Uroš Đurić.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar