Foto: Printscreen/YouTube/Parovi TV HAPPY

Članica Saveta Regulatornog tela za ekektronske medije Višnja Aranđelović, u izjavi za Nova.rs, kaže da je zabrinuta zbog ponašanja televizije Hepi, kao emitera sa nacionalnom frekvencijom. "Ja verujem da ćemo mi o tome raspravljati. Ne samo o pojedinačnim slučajevima. 2022. televiziji Hepi ističe dozvola za emitovanje programa, ne želim da prejudiciram i da kažem da im nećemo dati dozvolu, ali želim da im postavim pitanje: "Da li mislite da ćete, ako nastavite da se ovako ponašate, to uspeti da opravdate nekim predlogom, i da ćemo mi onda reći - u redu je, dobićete dozvolu?", poručuje Aranđelović.

„Treba da porazmisle. Mene, kao člana saveta REM-a, brine to da mi, skoro svake nedelje, imamo jedno neprikladno ponašanje emitera, da tako blago kažem“, ističe Aranđelović.

U fokusu REM-a trenutno su dva slučaja u vezi sa televizijom Hepi. Analiziraju se nedavni nastup Vojislava Šešelja i uvrede na račun novinarke iz Republike Srpske Nataše Miljanović, kao i emisija u kojoj su astrolozi, numerolozi i grafolozi tumačili natalne karte i sudbinske brojeve Milene Radulović i Miroslava Aleksića, a u vezi sa prijavljenim seksualnim nasiljem.

Naime, lider SRS Vojislav Šešelj je na TV Hepi izjavio da tvrdi da je novinarka TV RTRS Nataša Miljanović Zubac imala aferu sa vladikom Grigorijem, a da je njen muž saznao sve i ubio se. Tim povodom, Šešelj je izneo i salvu uvreda na račun novinarke.

Emisija u kojoj su se tumačile natalne karte žrtve i nasilnika, naišla je na osudu poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković, koja je zatražila reakciju REM-a.

„Službe za monitoring već sada analiziraju taj program. Pravna služba daje ocenu o tome ima li prekršaja i ako ih ima koji su prekršaji načinjeni. Na osnovu toga Savset REM-a glasa. Nekada to uvažimo, nekada ne. To može da se nađe na prvoj narednoj sednici, svejedno je da li će ona biti uživo ili elektronski. Mi glasamo o pokretanju postupka, ako smatramo da treba pokrenuti postupak, onda zovemo emitere na izjašnjavanje“, kaže Aranđelović. Ona dodaje da je primećen problem i da se analiziraju oba slučaja koja će se naći i pred članovima Saveta REM.

Milena Radulović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ono što mene kao člana Saveta REM-a brine, to je da na televiziji Hepi stvarno postOje neki sadržaji, kao da su zaboraviLI na zabranu govora mržnje, kao da su zaboraviili da moraju da poštuju dostojanstvo ličnosti“, ukazuje Aranđelović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare