Sklad lepe zemunske ulice, kakva je Alaska, poslednjih meseci narušava rekonstrukcija koja je otpočela na kanalizacionoj mreži, a pored haosa u koji se ulica pretvorila, probijeni su svi rokovi.

Rok koji je na tenderu dala Direkcija za izgradnju i građevinsko zemljište grada Beograda, a koji je izvođač prihvatio – bio je od 16. avgusta do 15. novembra.

Radovi su počeli krajem jula, a za potrebe rekonstrukcije kanalizacione mreže, cela ulica je promenila prvobitni izgled.

Izvođač radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže je firma „Lotex Group d.o.o.“, a bilo bi dobro da je probijanje rokova najveći problem stanara ove ulice.

Rupe dužinom čitave ulice prolazak autom u pojedinim delovima čine gotovo nemogućim.

,,Krajem jula su se u ovu ulicu uselili rovokopači, bageri, kamioni i tu naš mir prestaje“, kaže za Nova.rs Dragan Leković, jedan od stanara Alaske ulice.

Ni na jednom vidljivom mestu ne postoji tabla sa natpisom koja bi obavestila da se u ovom trenutku izvode radovi, osim one ispred parcele na kojoj se istovara šut, a na kojoj je naznačeno

ime firme koja izvodi radove – ,,Lotex Group d.o.o.“.

Dragan Leković kaže da je stupio u kontak sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

„Kazali su mi da praktično ne mogu da nateraju izvođača da okonča radove i da trenutno pregovaraju o produžetku roka za još četiri meseca“, kaže ovaj ljutiti Zemunac.

PROČITAJTE JOŠ

Portal Nova.rs stupio je u kontakt sa Igorom Vješticom, tehničkim direktorom u firmi „Lotex Group d.o.o.“, koji je kazao da je sve na Direkciji koja je raspisala tender i koja je investitor.

„Rečeno mi je da ovde ima puno problema i da ne znaju kada će sve biti gotovo. Ja se samo pitam šta će se dogoditi ukoliko nekome bude bila potrebna hitna pomoć, a ulica je u jednom delu blokirana“, kaže Leković koji je stupio u kontakt sa firmom Lotex.

Osim toga da su nemoćni, našem sagovorniku su u Direkciji rekli i da je na tenderu uzeta najjeftinija ponuda.

Na sajtu pomenute firme koja je izvođač radova, dostupan je pregled aktivnih i završenih projekata, ali Alaske ulice tamo nema. Naš sagovornik je pokušao da stupi u kontakt i sa odbornicima u opštini Zemun, ali je ostao bez odgovora.

U ovoj ulici nalazi se i Osnovna škola „Sonja Marinković“, a u čijoj je blizini i mala, improvizovana deponija.

Inače, Alaska ulica ima dva kraka: jedan – u kom se sada izvode radovi, dužine od oko 400 metara i drugi, kraći, koji takođe ulazi u plan rekonstrukcije, ali do danas nije ništa urađeno.

Portal Nova.rs poslao je i dopis na adresu Direkcije za izgradnju i građevinsko zemljište grada Beograda, ali do trenutka objavljivanja ovog teksta, odgovora nije bilo.

Po svemu sudeći, stanari ove ulice dočekaće Novu godinu uz rupe, prašinu, ali i blato, jer strahuju od kiše i lošeg vremena koje je najavljeno.

Bonus video: Klizište kod železničke stanice „Prokop“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar