Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

"Čardak ni na ne nebu ni zemlji", nova autobuska stanica koju je najavio Goran Vesić, nastavlja da muči zaposlene u ovoj firmi. Oni strahuju da će ostati bez posla jer niko iz preduzeća ne daje zvanične informacije kada će biti zvanično prebačena stanica na Novi Beograd, a to neće da im kaže ni direktor Anđelko Mučibabić. Neće, jer na poslu nije bio od 1. januara ove godine. Do tada, oni žive u strahu i pod pritiskom, jer su u januaru organizovali protest protiv načina na koji se vodi BAS.

Više desetina radnika Beogradske autobuske stanice (BAS) organizovalo je u januaru protest jer su bili nezadovoljni uslovima rada u firmi. Štrajk je tada bio upozoravajući, a prema rečima naših sagovornika iz BAS-a, nikakvih promena od januara nije bilo.

Iz Nezavisnog sindikata „A.D. BAS“ kažu za Nova.rs da je čula da će nova autobuska biti otvorena 1. aprila, ali da nikakvog zvaničnog odgovara vrha preduzeća nema. Radnici se plaše da će dobiti otkaze, a sumnje im podgreva rudovodstvo koje ne daje informacije.

„Od januarskog protesta ljudi su potpuno ignorisani, a nakon toga je krenulo zastrašivanje i pretnje zaposlenima. Nikakve informacije ne dobijemo, počev od onih najprostojih da li ćemo dobiti platu, pa do toga kada će biti premeštana stanica“, pričaju naši sagovornici.

Ona dodaje da je iz medija čula navode Gorana Vesića da će nova stanica biti otvorena 1.aprila, ali da te informacije niko nije potvrdio, između ostalog jer generalni direktor od početka godine nije došao na radno mesto.

“Svi nam kažu da pitamo generalnog direktora Anđelka Mučibabića, ali on nije došao na posao od početka godine. Zamenik direktora Dragan Vučičević ne može da daje te informacije, ali njega nema na poslu. Nezvanično, čuli smo da radi od kuće, obavlja sastanke i da potpisuje dokumenta. Mi smo uputili pet dopisa sa tekućim problemima, ali nikakve odgovore ne dobijamo”, dodaju oni.

Kada je reč o platama one još uvek stižu redovno, ali najveći strahovi vezani su za početak rada nove autobuske stanice.

“Mi imamo porodice i ne znamo da li ćemo nastaviti da radimo od 1. aprila zbog celokupne situacije. To su naši najveći strahovi, a ukoliko bude nastavljen ovakav tretman, mi ćemo nastaviti proteste I dodatno alarmirati medije”, zaključuju iz sindikata.

Vesić obećava: Autobuska stanica na novoj lokaciji od 1. aprila

Nakon što je više puta menjao termine kada će biti otvorena nova stanica, poslednji rok koji je dat je 1. april.

Goran Vesic
Goran Vesić Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

„Do 1. aprila sav saobraćaj sa stare autobuske stanice biće premešten na novu lokaciju“, rekao je nedavno Vesić za BBC na srpskom.

Ekipa našeg portala nekoliko puta je obilazila radove u Bloku 42 gde će biti novi dom stanice, ali smo svaki put zaticali tek po nekoliko bagera, radnika I pregršt šuta I zemlje. Od vreve putnika koji nose kofere I torbe nije bilo ni traga, a ni glasa.

Bonus video: Nova.rs u obilasku „radova“ na novoj beogradskoj autobuskoj stanici

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare