Dr Danica Grujičić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Iz dana u dan, iz meseca u mesec, menjaju se podaci o stradalim u NATO agresiji i sad su svi jako zabrinuti za životnu sredinu, dok 1999. godine to nikog nije zanimalo, izjavila je danas profesorka Medicinskog fakulteta Danica Grujičić.

Ona je, na predstavljanju knjige „Istina o posledicama NATO bombardovanja 1999. godine“, rekla da je posle 1999. godine u Srbiji rođen veliki broj dece sa anomalijama, a povećan je broj tumora, posebno kod mladih i naročitop u dečjem uzrastu.

Povećan je sterilitet bračnih parova, posebno kod muškaraca. Ovo je knjiga koja nam je produbila oči, konstatovala je Grujičić.

Povezane vesti:

Kako je istakla, posle 2005. godine zabeležen je drastičan porast sistemskih maligniteta, a broj obolelih je linearno rastao.

Prema mišljenju doktorke Grujičić, NATO je smišljeno nameravao da napravi „ekološki genocid u ovom delu sveta“, i nažalost, u tome su uspeli, jer su „u Srbiji enormne cifre i umrlih i obolelih“.

Bivši ministar spoljnih poslova SRJ Vladislav Jovanović ocenio je da je „NATO agresor hteo da jednoj nacionalnoj manjini pokloni deo jedne suverene države“, što je „nezabeleženo u međunarodnoj praksi“.

On je predočio da, 22 godine od NATO agresije, status kvo koji je Zapad priznao, i dalje traje, „na jedan potencijalno ponižavajući način“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare