Foto: Privatna arhiva

Smrt mladog anesteziologa Nenada Maksimovića iz KBC "Dragiša Mišović" koji se, nakon deset meseci rada u crvenoj zoni, i sam razboleo i preminuo od koronavirusa nikog nije ostavila ravnodušnim, a među njima je i pisac i bloger Jelica Greganović.

Reagujući na preranu smrt mladog lekara koji je mesecima spasavao živote zaraženih virusom, pomažući pacijentima koji su zbog pogoršanja bolesti završavali na respiratorima, dok se sa druge strane nepoštuju mere, prave žurke po kafićima iako je zabranjeno okupljanje ili negira postojanje korone, Greganović je na svom Fejsbuk nalogu zamolila da „iz poštovanja prema njegovoj žrtvi bar jedan dan prestanu bulažnjenja o izmišljenom virusu“.

„Umro je anesteziolog, doktor Nenad Maksimović. Očuvala, odgajila, odškolovala i nadživela ga je samohrana baka. Iz poštovanja prema njegovoj i njenoj žrtvi bi bar jedan dan mogla da prestanu bulažnjenja o izmišljenom virusu, planetarnoj zaveri za ukidanje demokratije, čipovanjima, žurke i teranje inata razumu. Jer je ratnik protiv tame poginuo spasavajući živote i onih kojima je teško i maske da stave. Slava mu i hvala“.

Umro je anesteziolog, doktor Nenad Maksimović. Očuvala, odgajila, odškolovala i nadživela ga je samohrana baka. Iz…

Posted by Jelica Greganovic on Среда, 06. јануар 2021.

Reagovao je i poznati ilustrator Bob Živković, smatrajući da Maksimović treba da počiva u Aleji zaslužnih građana jer „on jeste spasavao ljude“.

„Evo Čoveka koji treba da počiva u aleji zaslužnih gradjana (ako ima mesta među pevaljkama) i čija bista treba biti umesto sarumana. (za njega nema bajki…on jeste spasavao ljude)“, napisao je Živković na Fejsbuku.

Evo Čoveka koji treba da počiva u aleji zaslužnih gradjana (ako ima mesta medju pevaljkama) i čija bista treba biti umesto sarumana. (za njega nema bajki…on jeste spasavao ljude)

Posted by Bob Zivkovic on Среда, 06. јануар 2021.

Podsetimo, anesteziolog Nenad Maksimović star 37 godina preminuo je u ponedeljak od koronavirusa.

Ovaj mladi stručnjak radio je u Kliničkom centru Srbije, a tokom pandemije koronavirusa bio je angažovan u Kliničko-bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović“, gde je i preminuo. Maksimović se nedeljama borio protiv korone, bio je i na respiratoru, ali je na žalost tu bitku izgubio.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare