Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je povodom javne sednice u Skupštini grada o gradskom metrou da je zbog očekivanog broja posetilaca i velike zainteresovanosti i potrebe da se poštuju epidemijske mere ulazak na sednicu omogućen po određenom redosledu. Glavni gradski urbanista Marko Stojčić kazao je da su zbog poštovanja epidemijskih mera sednici mogli da prisustvuju samo oni koji su podneli primedbe na nacrt plana.

„Navodi u kojima se tvrdi da se građanima brani ulaz na sednicu nisu tačni i treba se suzdržati od bilo kakvih napada koji nisu u interesu građana Beograda. Pozivam sve da dostojanstveno protekne ova javna rasprava, kako bi svi Beograđani mogli da podnesu i obrazlože svoje primedbe“, rekao je Radojičić, a navela gradska uprava.

On je dodao da je u vezi s Nacrtom plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu zbog očekivanog broja posetilaca i zainteresovanih institucija odlučeno da se sednica održi u sali predviđenoj za veći broj ljudi, umesto uobičajene sale u kojoj se održavaju sednice i komisije.

rasprava metro političari opozicija sns
Foto: Nova.rs/video

Reporterka N1 javila je ranije danas da su Ispred Skupštine Beograda postavljene metalne ograde i policija na ulazu ne dozvoljava zainteresovanim građanima i predstavnicima opozicionih stranaka da uđu na javnu sednicu na kojoj treba da se razmatraju pitanja u vezi sa metroom u Beogradu sa pratećim šinskim sistemima.

Ona je dodala da je došlo do koškanja i guranja, jer zainteresovani građani žele da prisustvuju javnoj sednici, ali im obezbeđenje na ulazu to ne dozoljava.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić kazao je, takođe, da su bili obezbeđeni svi uslovi za održavanje javne sednice o Nacrtu plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu i da je sednica zbog velikog interesovanja i epidemijskih mera premeštena iz zgrade Ineksa u Skupštinu grada.

On je naveo da su ispred zgrade bili građani koji nisu dozvoljavali onima koji su u roku podneli primedbe da uđu na sednicu i obrazlože ih.

„Ovo je planski dokument i rezultat je velikog broja studija i projekata koji su definisali ovakav predlog, a u odnosu na podnesene primedbe građana biće ponuđeno obrazloženje. Zbog poštovanja epidemijskih mera sednici su mogli da prisustvuju samo oni koji su podneli primedbe na nacrt plana“, rekao je Stojčić.

BONUS VIDEO: Javna rasprava o metrou

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar