Vrčin, nestašica vode, nema vode, voda
Foto: N1

Građani ulica Dalmatinska, Đurđa Brankovića, Industrijske, Beogradske, Mlavske i Ilije Gojkovića u Požarevcu biće preko 30 sati bez vode.

Velika havarija dogodila se juče u jutarnjim satima u Dalmatinskoj ulici. Kvar je nastao zbog pucanja cevi, voda je isključena, te će do otklanjanja kvara, potrošači biti bez vode skoro dva dana.  Iz JKP “Vodovod i kanalizacija poručuju da će voda stići do 15 sati.

Ekipa Boom 93 obišla je Dalmatinsku ulicu i zatekla stanare koji toče vodu na cisterni.

Stanarka Beogradske ulice, Jagoda Avramović kaže da osim što nema vode više od 25 sati, problem je i sa dostavljanjem informacija. Informacije kasne, a kasne i cisterne sa vodom za piće.

“Jutros su izbacili cisterne. Strašno. Po nekim informacijama to je pukla kanalizacija“, rekao je jedna od građana za Boom 93.

Njen suprug  Radomir procenjuje da će se radovi završiti, ali ne uskoro.

„U 21. veku sam dva dana bez vode. Sramota. Ne mogu da se kupam, ne mogu u WC, ne mogu da kuvam“, podvukao je jedan građanin.

Tek nakon skoro 24 sata bez vode, građanima je dovežena cisterna sa vodom. Cisterne su postavljene na dve lokacije, u ulici Ilije Gojkovića, ispred ulaza u hipodrom i na uglu ulica Đurđa Brankovića i Dalmatinske.

Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”, Aleksandar Dimitrijević potvrdio je Boom 93 da je velika havarija na kanalizacionom vodu i to na dubini od 4,5 metra.

“To su stare cevi iz ‘šezdesete godine.  Velika je dubina i dolazi do obrušavanja. Jutros su postavljene potpore. Čim budu spojene cevi pustiće se voda. Da nismo ugasili vodu, poplavili bi se dvorišta kuća.

Bonus video: Poplave u Sarajevu – snimci iz drona

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare