Nebojša Stefanović Foto:TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da sutrašnji prikaz naoružanja "Štit 2022" šalje poruku vojske i države da gradjani mogu da budu mirni i spokojni jer ih čuva Vojska Srbije, a da je zahvaljujući ogromnim ulaganjima i podršci predsednika Aleksandra Vučiča, kapacitet i sposobnost vojske podignuta na najviši nivo u savremenoj Srbiji.Stefanović je na RTS-u rekao da će sutra biti prikazana najsavrmenija oprema i naoružanje koje se sada već serijski proizvodi, odnosno da će gradjani videti po 20 komada "Lazara, Miloša, male Miloše, haubice, sve što se razvijalo godinama.

„Očekujte nešto što je dva puta veće od prošlog velikog prikaza prošle godine na Ušću“, rekao je ministar i naveo da će građani prvi put videti kako funkcioniše novi sistem protivvazdužne odbrane, svojevrsni „PVO kišobran“.

„Jedan divizion ima četiri baterije, svaka pokriva oko 100 km tako da može pokriti najveći deo teritorije Srbije i to uz ‘Pancire’ najsavremeniji sistem koji služe da štite ove baterije“, rekao je Stefanović.

PROČITAJTE JOŠ

On je dodao da se ove godine prvi put povećao broj zainteresovanih za pilote, da se 73 zainteresovanih prijavilo za akademiju i da očekuje da će najbolji proći obuku.

Ocenio je da je tome doprinelo što su modernizovani avioni, a vojska ima i nove helikoptere H-145 naoružane domaćim naoružanjem, nove MI-35 i MI-17, a prvi put će građani videti potpuno naoružane „Pegaze, domaće bespilotne letelice“.

Ministar je pozvao građane da dođu u Batajnicu uz napomenu da se najatraktivniji deo programa očekuje od 11.00 do 12.00 časova.

 BONUS VIDEO: Nebojša Stefanović i Slaviša Kokeza rukovanje sa Vladimirom Kovačevićem Kovačom

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar