Građani naselja Krnjača, Aleksandar Jovanović Ćuta iz udruženja "Očuvajmo reke Stare planine", arhitekta Dragoljub Bakić i članovi više Eko udruženja došli su danas na deponiju građevinskog otpada u prirodnom staništu Reva i blokirali istovar šuta, saopštilo je udruženje Bela čaplja.

U saopštenju se navodi da se zatrpavanjem stabala otpadom, preko puta Ade Huje, na samo pet kilometara od centra Beograda, masakrira 80 hektara šume Reva.

U tom prirodnom staništu stotine kamiona danonoćno istovaraju otpad, a plan je da se tu istovari 100.000 tona drobljenog šuta i mešanog građevinskog optada, stoji u saopštenju. Građani koji su došli u Revu podigli su šatore i saopštili da se odatle neće pomeriti i neće dizvoliti ubijanje drveća, ptica i biljaka, a pozvali su Beograđane da im se pridruže.

Oni zahtevaju hitnu obustavu radova dok se ne završi korekcija studije o uticaju na životnu sredinu, od gradonačelnika Beograda traže da dođe na Revu i izjasni se zašto se dozvoljava uništavanje zelene oaze, a od ministarke za zaštitu životne sredine da hitnom reakcijom obustavi radove i ekocid.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar