Foto:Nova.rs

Firma „Gradina kamenolom“ reagovala je na tekst "Meštanima Podgradine izgradnja kamenoloma zamutila pijaću vodu".

Reagovanje prenosimo u celosti:

„Firma „Gradina kamenolom“ već mesecima trpi medijske napade od strane pojedinaca koji u javnosti nastupaju predstavljajući se kao ekološki aktivisti. Očigledno je u prethodnih nekoliko dana došlo do ubrzanja ove, slobodno možemo reći, permanentne kampanje protiv nas i našeg poslovanja, kako bi se skrenula pažnja sa stvarnih ekoloških problema s kojima suočavaju stanovnici opštine Kosjerić.

Ovim putem želimo da obavestimo javnost da već godinu dana ne izvodimo radove, niti smo u mogućnosti da pristupimo parcelama koje su u našem vlasništvu. Uprkos tome, navedeno je da naša firma zagađuje pijaću vodu, što predstavlja još jednu u nizu lažnih optužbi koje se tendenciozno plasiraju s ciljem da se naruši reputacija naše firme.

Stoga, želimo da naglasimo da su navodi aktivistkinje, objavljeni u tekstu „Meštanima Podgradine izgradnja kamenoloma zamutila pijaću vodu“ u potpunosti netačni i da priča o „diskretnoj povezanosti“ naše firme sa prebijanjem aktiviste namenski plasirana kako bi javnost stekla utisak da naša firma stoji iza ovog krivičnog dela i kako bi se unutar lokalne zajednice stvorio negativan stav o nama i našem poslovanju.

Kao što smo u prethodnom periodu sudskim putem dokazali da su prijave podnete protiv nas neutemeljene i lažne, dokazaćemo i da ovi navodi nisu istiniti. Podsećamo javnost da firma „Gradina kamenolom“ poseduje sve neophodne dozvole i da smo, sledeći zakonsku proceduru, započeli naše aktivnosti na ovom području. To znaju i oni koji mesecima iznose neistinite tvrdnje o nama i koji svojim javnim istupima ugrožavaju bezbednost naših zaposlenih.

Želimo da upozorimo javnost da ćemo svaki čin agresije i eventualne napade na našu imovinu ili zaposlene tretirati kao posledicu kampanje koja se vodi protiv nas“, navodi se u saopštenju firme „Gradina kamenolom“.

***

BONUS VIDEO: Meštani Podgradine kod Kosjerića protiv kamenoloma pored kuća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar