"Rio Tintu“ i bilo kom drugom sa takvom tehnologijom nije mesto u Srbiji, ocenio je za novine „Nova“ u vikend izdanju bivši ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

„Ne možemo da dozvolimo da nam neko devastira bilo koji deo Srbije tehnologijama i načinom koji nije prihvatljiv. Možda jednog dana kada se tehnologije promene i urazume. U ovom trenutku oni nisu poželjni u Srbiji“, prokomentarisao je Trivan planove kompanije „Rio Tinto“.

Povodom saopštenja kompanije „Rio Tinto“ da ne odustaju od eksploatacije litijuma u Srbiji, meštani doline Jadra i ekološki aktivisti najavljuju da će se svi mobilisati ako mehanizacija krene ka Loznici.

Pod nazivom „Vučić priteran uza zid, Evropa izgubila strpljenje“ list piše o reakcijama na potpuni debakl politike Srpske napredne stranke u Evropskom parlamentu.

Kopanje zlata uz pomoć cijanida uništiće Homolje“, tako geolozi i profesori Rudarskog fakulteta procenjuju najavu projekta kompanije Dandi u istočnoj Srbiji.

U tekstu „Od 40 evra na Goču do dve hiljade na Kopaoniku“ list donosi i pregled cena smeštaja tokom novogodišnjih praznika na planinama u Srbiji.

„Nova“ je posetila i manifestaciju „Knjiga na sajmu, Sajam u srcu“ na Beogradskom sajmu uz ocenu da prodajna izložba čuva tradiciju Sajma knjiga, mada uz mnogo manju posetu zainteresovanih građana.

„Vlada hiperprodukcija ničega i besmisla, a moje oružje su pesme“ priča u intervju za „Novu“ Nikola Čuturilo.

BONUS VIDEO: Ljubomir Mitrašević: Uzrok i posledice kolapsa TENT-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare