Gold gondola na Zlatiboru počinje s radom u ponedeljak

Društvo 08. jan. 202123:20
Podeli:
Foto:Informativna sluzba Opstine Cajetina

Zlatiborska "Gold Gondola" biće puštena u rad u ponedeljak 11. januara, dok je svečano otvaranje biti u četvrtak 14. januara, navodi se u saopštenju opštine Čajetina.

Nakon pet godina od početka radova, jedna od najznačajnih kapitalnih investicija opštine Čajetina, primiće prve putnike, što predstavlja veliki dan ne samo za Zlatibor i tu opštinu, već i za celu Srbiju, navodi se u saopštenju.

„Zahvaljujući gondoli povećaće se broj turista na Zlatiboru, a naš cilj jeste da u nekom periodu od pet godina zabeležimo milion posetilaca, što automatski znači deset miliona noćenja i to je ekstra profit za meštane Zlatibora, za investitore, a naravno i za budžet Srbije i budžet opštine Čajetina“, zaključio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Proteklih dana usvojen je i cenovnik usluga „Gold gondole“, gde se posebno vodilo računa da, iako gondola mora poslovati po komercijalnom principu, cene karata ipak budu prihvatljive svačijem džepu.

Cena karte do Tornika i nazad za odrasle će biti 1.000 dinara, dok će dečja karta koštati 550 dinara, a deca do šest godina će imati pravo na besplatnu vožnju u pratnji bar jedne odrasle osobe.

Za stanovnike opštine Čajetina predviđeni su posebni popusti, pa će odrasli plaćati kartu po ceni od 500, a deca 350 dinara.

Prva dva dana rada gondole, stanovnici Čajetine, uz ličnu kartu, kao i svi donosioci zahvalnice za učešće u „Zlatiborskoj mobi“ imaće pravo na besplatnu vožnju.

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar