Foto: Urbana gerila Niš

Članovi grupe "Urbana gerila Niš" postavili su u Nišu tri glasačke kutije za glasanje o akciji koju će sledeću realizovati, a građani mogu da daju svoj glas ubacivanjem opušaka.

Niški gerilci došli su na ovu originalnu ideju zbog gomila pikavaca na ulicama i manjka kanti za otpatke.

Foto: Urbana gerila Niš

„Želimo da zaštitimo svoj grad, da pokažemo da opuške ne treba bacati na ulicu ili pored puta, a pored toga dajemo priliku sugrađanima da izaberu i sledeću akciju koju ćemo realizovati. Naš glavni cilj je lepši grad u kome želimo da živimo, da se provodimo, družimo, grad u kome možemo da vaspitavamo svoju decu, a taj grad ne može biti takav ako mi sami ne zasučemo rukave“, kažu za Novu.rs u „Urbanoj gerili Niš“.

Kutije za glasanje opušcima postavljene su ispred ulaza u Tvrđavu, na Trgu kralja Milana i Trgu kralja Aleksandra.

PROČITAJTE JOŠ

Članovi grupe „Urbana gerila“ poznati su u Nišu po brojnim zanimljivim akcijama koje su organizovali kako bi nadležnima ukazali na svakodnevne probleme sa kojima se građani susreću.

Između ostalog, oni su u rupama koje su mesecima bile na kolovozu sadili cveće, a u jednoj od rupa postavili su lavor i improvizovali pecanje riba.

Kedrovima na Bulevaru Nemanjića koji su posečeni zbog izgradnje tržnog centra „Delta planet“ odali su počast paljenjem sveća, dok su u znak protesta zbog najavljene gradnje parkinga u neposrednoj blizini škole „Sveti Sava“ iscrtali parking mesta na jednom od terena za mali fudbal i „predložili“ da sportski tereni u svih 58 škola u Nišu budu pretvoreni u parkinge.

BONUS VIDEO: Za 10 godina „izgubili smo Niš i Novi Sad“: Koliko nas ima i koliko će nas tek biti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar