Zabranu izlaska iz kuće nakon 17 sati, od večeras su mogli da izbegnu samo vlasnici pasa, i to na 20 minuta, od 20 do 21 časa. U tom periodu je večeras novobeogradski blok 63 bio pun ljudi koji su šetali svoje ljubimce, a među njima smo sreli i poznato lice sa RTS-a, novinarku Milicu Bursać.

Iako je napolju bilo neobično hladno za 23. mart, vetar ledio šake i provejavao sneg, psi su razdragano trčali po slabo osvetljenom parku između solitera, a i na njihovim vlasnicima se videlo da im izlazak prija.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Mnogi vlasnici, međutim, nisu hteli ništa da kažu ispred kamere, neki iz želje da samo nastave šetnju, a neki jer su smatrali da nisu dovoljno „sređeni“.

 

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

 

U parku smo slučajno naišli i na novinarku RTS-a Milicu Burasać, koja nas je podsetila na to da ovo pravo na izlazak sa ljubimcima ne važi za sve građane, već samo za one sa manje od 65 godina.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

“To što mogu da izađem napolje znači mi puno, zato što sam sad krenula i po pse mojih roditelja, oni ne mogu da izađu napolje. Šetam i svog psa i stvarno sam se pitala kako ćemo mi. Oni koji imaju ljubimaca znaju kako je to. Oni imaju neku svoju rutinu, neku svoju inteligenciju i znaju da je to vreme kad treba da izađu napolje”, kaže voditeljka za Nova.rs dok prilazi zgradi u kojoj joj žive roditelji.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ona nam objašnjava da se se njeni roditelji strogo pridržavaju svih preporuka i pokazuje na majku koja sa maskom na licu prilazi ulaznim vratima i otvara ih samo na kratko, onoliko koliko je neophodno da kroz njih izađe pas.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram