Foto: N1

Niška policija reagovala je po prijavi da je NN lice uništavalo ogradu na gradilištu na Keju. O kakvom je gradilištu reč građani nisu ni znali danas do podneva, kada je ipak postavljena tabla. Projekat EMS-a, izgradnja mešovitog voda, ranije je stopiran u niškom naselju Brzi Brod, gde građani mesecima protestuju zbog nadzemnog dalekovoda.

Radovi su počeli za praznik, a tabla je stigla posle četiri dana.

I sa njom informacija da nije reč o azilu za pse, biciklističkoj stazi, već o projektu EMS-a. Duž Nišave se gradi dalekovod.

„Mi sad ulazimo u situaciju da imamo oprečne informacije. Ne znamo da li će se graditi dalekovod iznad zemlje ili podzemni vod“, kaže Petar Rakočević iz neformalne grupa „Sačuvajmo Kej“.

Foto: N1

„Naše konkretno pitanje je da li će seći još, da li će se uništiti ova zelena površina i preventivno da delujemo da sprečimo ovu vlast da ovu zelenu površinu pretvori u stambeno naselje“, izjavio je Ivan Jovanović iz „Ne davimo Srbiju“.

Takvih informacija nema. Iz EMS-a na pitanja N1 objašnjavaju da je reč o izgradnji mešovitog voda, projektu vrednom više od osam miliona evra pokrenutom na insistiranje Grada Niša, Distribucije kao investitora, investitora u ovom delu grada i građana.

Foto: N1

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – „Raša tudej“ spreman za Srbiju – kolika je politička cena?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar