Filip i Mihailo Karađorđević Foto: Privatna arhiva

Princ Mihailo Karađorđević, sin kraljevića Tomislava i unuk kralja Aleksandra I oglasio se nakon abdikacije princa Petra i pružio punu podršku novom princu-nasledniku Filipu.

Princ Mihailo sa suprugom princezom Ljubicom i ćerkom princezom Natalijom deo je kraljevske porodice Karađorđević i sa svojom porodicom već duži niz godina živi na Oplencu.

„U potpunosti podržavam odluku svog bratanca Petra da prenese svoje dužnosti, prava i obaveze na Filipa. Duboko verujem da će Filip životom u Srbiji i svojim zalaganjem dati izuzetan doprinos našoj zemlji, našem narodu i našem društvu“, naveo je princ Mihailo Karađorđević u pisanoj izjavi.

Princ Mihailo je naveo da je tokom proteklih godina imao prilike da se uveri u „Filipove iskrene namere i istinsku brigu za napredak srpskog naroda, u Srbiji i van nje“.

„Ljubica i ja ćemo nastaviti, kao i do sada, da pružamo svoju podršku Filipu i Danici kako bismo zajedno radili na opštem dobru i napretku“, dodao je on.

Filip i Mihailo Karađorđević Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, juče je srpskoj javnosti saopšteno da se princ Petar Karađorđević odrekao svih prava koja mu pripadaju po osnovu prvorodstva u porodičnoj lozi, za sebe i sve svoje potomke. Petar je sva prava preneo na brata Filipa.

„Obaveštavam vas da sam ja, kraljević i princ-naslednik Srbije i Jugoslavije Petar Кarađorđević, svestan i odgovoran za svoje postupke i u prisustvu svedoka, u sredu, 27. aprila 2022. godine u palati Кasa De Pilatos (palata Svetog Andreja) u Sevilji potpisao svoju odluku o abdikaciji kojom se odričem svih prava i prerogativa koji mi pripadaju po osnovu prvorodstva u lozi Starešine kraljevskog doma Srbije i Jugoslavije“, naveo je on.

Kako je naveo, činom abdikacije odrekao se za sebe i sve svoje potomke koji su rođeni ili će tek biti rođeni u bračnoj vezi ili izvan bračne veze.

BONUS VIDEO – Veče Sa Ivanom Ivanovićem: Gosti Princ Filip i Princeza Danica Karađorđević

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare