Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović došao je da razgovara sa ratarima koji su blokirali put u Novom Sadu.

Branislav Nedimović obećao je poljoprivrednicima niz mera, oni čekaju pismene garancije da se raziđu. Nedimović je, između ostalog, obećao poljoprivrednicima sastanak sa premijerkom Anom Brnabić u narednih 48 sati. Naveo je da će se razgovarati o jesenjoj setvi i cenama.

Takođe, u narednih 60 sati trebalo bi da bude doneto rešenje o olakšicama za gorivo. Nedimović je naveo da će razgovarati sa pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem o navodnjavanju, jer je to u nadležnosti Pokrajine.

Dodao je da će Republički hidrometeorološki zavod podneti izveštaj o suši pa će se na osnovu toga doneti mere. Okupljeni poljoprivrednici rekli su da se ne pomeraju dok ne dobiju garanciju „crno na belo“ da će sva ta obećanja biti ispunjena, piše 021.rs.

Okupljenim poljoprivrednicima rekao je da je država „uspela da završi“ da će gorivo za setvu moći da se sipa dva puta tokom dana, sa posebnim karticama.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Rekao je da je morala da se uvede zabrana na izvoz i da je čim su se stekle mogućnosti ista ukinuta.

„Ako je pala cena zbog odluka Vlade, kako onda je onda u okruženju gde nije bilo tih zabrana ista situacija“, pitao je Nedimović.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Rekao je i da postoji mogućnost da se radna grupa proširi kako bi se ovaj problem rešio.

Poljoprivrednici su ga pitali da li je očekivao da se oni raziđu na osnovu takvih obećanja.

Branislav Nedimović Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

„Kao da radite predizbornu kampanju. Nama treba konkretno nešto da nam kažete“, rekli su mu.

Nezadovoljni poljoprivrednici traktorima blokiraju Bulevar Mihajla Pupina kod Banovine. Prvi traktor u Novi Sad je stigao u podne, a u međuvremenu mu se pridružilo više desetina njih. Prisutno je nekoliko vozila policije.

BONUS VIDEO – Novi sad protest poljoprivrednika

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar