Foto: Twitter/joovanica88

Dok je većina građana Novu godinu dočekala kod kuće, lekari u kovid bolnicama su se i tokom protekle noći borili sa posledica zaraze i pokušavali da spasu one najugroženije. U skafanderima i pod vizirima, neki od njih su poslali svoje novogodišnje želje.

„Srećna Nova godina. Da svi ostanemo zdravi. Da čuvamo jedni druge i pomognemo jedni drugima. Da preživimo ovaj užas i zaboravimo ovu godinu… Samo zdravlje drugari, ostalo će sve doći“, piše u jednom postu lekara iz kovid bolnice.

„Svima želimo brzu vakcinaciju“ jedna je od želja koji su poslali lekari koji su prvi januar dočekali u crvenoj zoni.

Jedna od novogodišnjih želja je lekara je svako da što pre prođe potreba za njihovim angažovanjem u ovolikom broju u kovid sistemu.

Tako Aleksandar Pantelić šalje svoju sliku iz ortopedske bolnice na Banjici uz poruku: „Kad dođeš u smenu za Novu godinu i prvo posetiš kolege koje se leče od korone…“

Foto: Privatna arhiva

„Divni ljudi! Neka Nova godina bude velikodušna prema vama i prema svima koje volite!“, „Budite zdravi izdržite, vi ste naši heroji“, “ Da se što pre rešite skafandera“ samo su neke od novogodišnjih poruka, koje građanima upućuju lekarima u kovid sistemu odgovarajući na njihove objave.

Prema podacima Sindikata lekara i farmaceuta od pre dva dana u Srbiji je do sada od posledica koronavirusa umrlo 56 lekara.

Loša organizacija, preopterećenost, premor, preduge smene, prevelika izloženost virusu i zaraženim pacijentima,  neki su od razloga koje sami lekari navodi kao razloge zašto sve više njih biva zaraženo koronavirusom, a deo i podlegne posledicama.

„Nije kriv narod, krive su vlasti“ jedan je od komentara lekara na vest o smrti svojih kolega, pošto svakog dana na Fejsbuk stranici Sindikata lekara i farmaceuta osvane novo ime lekara koji je izgubio bitku sa koronavirusom.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare