Foto: Emilija Jovanović/MRE

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa članovima Saveta mesne zajednice Krivelj o pripremama za preseljenje tog naselja usled širenja rudarskih aktivnosti.

Ministarka je istakla da je rudarski sektor zamajac ekonomskog rasta i razvoja u istočnoj Srbiji, zbog čega je neophodno da kompanija Srbija Ziđin koper, Grad Bor, resorno ministarstvo i druge državne institucije učine sve kako bi u otvorenom dijalogu sa meštanima Krivelja pronašli održivo rešenje za meštane ovog naselja, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

„Neophodno je što pre finalizovati Programske osnove preseljenja i njihovo prihvatanje od strane meštana i kompanije Srbija Ziđin koper, a koje će biti sastavni deo Prostornog plana područja posebne namene Borsko-majdanpečkog rudarskog basena. Ministarstvo rudarstva i energetike nastaviće da prati dinamiku pripreme i realizacije preseljenja naselja Krivelj“, rekla je Đedović.

Foto: Emilija Jovanović/MRE

Ministarka Đedović je podsetila da je Ministarstvo početkom ove godine detektovalo ključne probleme koji se odnose na rešavanje pitanja preseljenja naselja Krivelj, kao i da su načelno usaglašene sve identifikovane sporne tačke i da je neophodno da prva faza preseljenja počne što pre.

Đedović Krivelj

BONUS VIDEO – Ziđin priprema teren za rudnik u Zaječaru?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar