Foto: Shutterstock

Dok se zainteresovani građani i firme prijavljuju da licitiraju za kupovinu zaplenjenih i trajno oduzetih automobila, teretnih vozila, pa čak i autobusa, Carinarnica Niš koja ih prodaje, već je oglasila poziv za novu elektronsku licitaciju.

Ovaj put, kupci će se nadmetati za bicikle, televizore, aparate za kafu, garderobu, ali i – tibetanske pevajuće posude koje se prodaju „u kompletu“ sa nakitom.

Tu je i šest zlatnih pločica, upisanih kao „investiciono zlato“ vredno sedam miliona dinara, koje se prodaju u drugom paketu – sa zlatnim nakitom po početnoj ceni od gotovo 11 miliona dinara.

Carinarnica Niš 2. septembra organizuje prvu elektronsku licitaciju, a kupci će se nadmetati za ukupno 56 pojedinačnih predmeta: 33 putnička automobila, tri teretna vozila, jedan autobus, 12 motocikala i sedam agregata.

Rok za prijavljivanje firmi i pojedinaca koji žele da učestvuju na ovoj licitaciji je ponedeljak 29. avgust, do ponoći.

Samo nedelju dana kasnije, 9. septembra, ista carinarnica održaće još jednu licitaciju, na kojoj se novi vlasnici traže za potpuno drugačije trajno oduzete predmete – od trenerki, cipela i majica, preko televizora i zlata, pa do pomenutih pevajućih posuda.

Foto: Uprava carina

Sedam pevajućih tibetanskih posuda sa četiri udaraljke, zajedno sa nakitom među kojima su 263 srebrna prstena, 40 srebrnih minđuša i četiri lančića, 52 srebrna priveska, ali i nakit od metala, pa kamenje različitih veličina, kao i 275 platnenih vreća – sve se na prodaju nudi za početnu cenu od 278.320 dinara, za šta je potrebno pre aukcije uplatiti kauciju od 83.496 dinara.

Na spisku je i 298 pari cipela čija je zbirna početna cena 418.000 dinara, što znači da jedan par u proseku košta 1.403 dinara.

Opšrinije čitajte na N1.

****

BONUS VIDEO – Da li anonimno elektronsko licitiranje oduzete robe sa carine smanjuje rizik od zloupotreba

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar